Biniam Girmay keert terug naar Giro d’Italia: “Unfinished business”
Foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 12:34

Biniam Girmay keert terug naar Giro d’Italia: “Unfinished business”

Twee jaar na zijn debuut, maakt Biniam Girmay dit jaar zijn terugkeer in de Giro d’Italia. Zijn ploeg Intermarché-Wanty bevestigt dat de Eritreeër de selectie heeft gehaald.

Girmay debuteerde in de Giro in zijn topjaar 2022, toen hij ook Gent-Wevelgem op zijn naam schreef. Dat deed hij meer dan succesvol: in de eerste tien ritten, haalde hij zes keer de top 10. Girmay won etappe tien na een sterke sprint tegen Mathieu van der Poel, maar zijn Giro zat er even later op toen hij tijdens de podiumceremonie een champagnekurk in zijn oog schoot.

“Er is een gevoel van ‘unfinished business’ achtergebleven na zijn eerste deelname, omdat Biniam zijn kansen toen niet kon verdedigen tot aan het einde van de ronde. Hij is heel gemotiveerd om terug te keren naar een belangrijk doel. Deze editie biedt opnieuw veel kansen voor zijn type renner. Ik denk dan aan ritten met een lastige finale die toch op een groepssprint kunnen uitdraaien”, aldus performance manager Aike Visbeek.

“Daarom hebben we besloten om Biniam naar de Giro te sturen. In zijn eerste grote ronde van het seizoen hopen we dat hij de trend van de eerste maanden van het seizoen doortrekt. Biniam was alvast competitief in Australië en in de voorjaarsklassiekers. In aanloop naar de Giro volgt hij dezelfde voorbereiding als twee jaar terug, met een trainingskamp bij hem thuis in Asmara.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.