Nog één dag tot werelduurrecordpoging Victor Campenaerts: “Ik ben er klaar voor”

maandag 15 april 2019 om 11:07
Nog één dag tot werelduurrecordpoging Victor Campenaerts: “Ik ben er klaar voor”

foto: Cor Vos

Morgen zal Victor Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins aanvallen op de wielerbaan in Aguascalientes. “Het moment van de waarheid nadert. Mijn lichaam is er helemaal klaar voor”, is Campenaerts strijdvaardig.


In aanloop naar recordpoging is alles tot in de kleinste details geregeld. “Mijn planning is minutieus. Ondertussen is mijn lichaam ook perfect aangepast aan het speciale bioritme. Opstaan om vijf uur en gaan slapen om acht uur is momenteel een makkie”, klinkt het relaxed. “De zware trainingen zijn voorbij. Het komt nu op aan om de spieren nog even te prikkelen. Ik moet over een dag nu tien tot twaalf gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht opnemen om mijn tank te vullen.”

Als laatste stap in zijn voorbereiding doet hij het dus ietwat meer rustig aan en komen er ook steeds meer mensen richting Mexico. “Op zondag is mijn vader aangekomen, samen met enkele vrienden. Tijdens quasi al mijn topprestaties is hij aanwezig of zat hij in de volgwagen, dus wilde hij er hier ook graag bij zijn”, aldus Campenaerts. Met zijn vader heeft hij nog aan een apart project gewerkt in Mexico. “Hij heeft trouwens een lied gemaakt over de recordpoging en hier in Mexico hebben we wat beelden gemaakt om te integreren in de clip. Ik vind dat het nummer aanstekelijk werkt en het zit in alle hoofden hier in huis.”

De recordpoging van Campenaerts zal morgen om 18:00 Nederlands-Belgische tijd beginnen en om 19:00 weten we of het de renner van Lotto Soudal gelukt is.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.