Nog geen WorldTour-koersen voor Cian Uijtdebroeks in eerste maanden als prof

maandag 17 januari 2022 om 17:00
Nog geen WorldTour-koersen voor Cian Uijtdebroeks in eerste maanden als prof

foto: Cor Vos

Cian Uijtdebroeks begint over goed twee weken aan zijn eerste seizoen als beroepswielrenner. De nog altijd maar 18-jarige Belg zal rustig worden gebracht door zijn ploeg BORA-hansgrohe. Zo staan er voorlopig nog geen WorldTour-koersen op het programma, zo laat hij weten aan Belga.

Eerder liet ploegleider Jean-Pierre Heynderickx al weten dat Uijtdebroeks zijn profdebuut zal maken op het Spaanse eiland Mallorca. Van 26 tot en met 30 januari staan er op het grootste eiland van de Balearen vijf eendagskoersen (Challenge Mallorca) op het programma. Aanvankelijk was het plan om Uijtdebroeks te laten debuteren in de Vuelta a San Juan, maar dat werd echter al in een vroeg stadium afgeschoten.

Na de Challenge Mallorca volgen er nog twee koersen op Spaanse bodem: de Ronde van Murcia en de Clásica de Almería op 12 en 13 februari. Van deelname aan de nieuwe wedstrijd Jaén Paraiso Superior op maandag 14 februari is nu geen sprake meer.

Stap voor stap 
Na eens Spaans seizoensbegin volgen met de Faun-Ardèche Classic (26 februari) en de Drome Classic (27 februari) twee Franse ProSeries-wedstrijden. Hierna last Uijtdebroeks een korte rustperiode in, om zich vervolgens optimaal voor te bereiden op de Wielerweek van Coppi en Bartali van 22 tot en met 26 maart. In april en mei staat Uijtdebroeks aan de start van de Tour of the Alps en de Tour of Norway.

Zijn eerste Belgische koers volgt overigens pas in juni met het BK tijdrijden in Gavere. “Ik wil geen stappen overslaan. Ik zal nog geen WorldTour-koersen rijden. Ik ben nog heel jong, ik heb nog niet die grote motor. Misschien is het ook niet goed voor mijn ‘moral’ om die wedstrijden te rijden. Stel dat ik dat wel doe en ik bak er niet veel van, dan zou dat niet goed zijn voor het mentale. Beter stap voor stap. Mijn carrière duurt nog lang genoeg”, klinkt het.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.