Nog niet bekend wanneer Mike Teunissen het veld induikt

woensdag 2 oktober 2019 om 10:10
Nog niet bekend wanneer Mike Teunissen het veld induikt

Het is nog niet duidelijk wanneer Mike Teunissen (27) zijn comeback gaat maken in het veldrijden. Tijdens de Tour de France gaf hij aan interesse te hebben in een winterse campagne ter voorbereiding op het klassieke voorjaar.

Een paar maanden later is nog niet zeker in welke cross de ex-wereldkampioen veldrijden bij de beloften zijn terugkeer maakt. “Het moet wel meerwaarde hebben voor het voorjaar op de weg”, aldus Teunissen. “Ik heb bij de ploeg aangegeven dat ik graag zou gaan crossen, maar binnen de ploeg zijn ze nog in overleg”, zei Teunissen tegen WielerFlits op het WK in Yorkshire.

“De vraag is dus of er een meerwaarde is en hoe groot deze meerwaarde is. Dat is waar op dit moment naar wordt gekeken.”

Teunissen heeft nog niet nagedacht over welke cross hij graag weer zou rijden. “Zolang het maar niet een te zware cross is” zegt de Limburger met een grote knipoog. “Ik ben al een tijdje uit de crosswereld en in de tussentijd zijn er heel wat crossen bijgekomen en verdwenen.”

De Nacht van Woerden (22 oktober), waar Mathieu van der Poel zijn comeback maakt, komt in ieder geval nog te vroeg. “Dat is nog half in het wegseizoen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.