Nog steeds geen duidelijkheid over zaak-Amador
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 januari 2020 om 18:09

Nog steeds geen duidelijkheid over zaak-Amador

Er komt voorlopig nog geen einde aan de transfersoap rond Andrey Amador. De Costa Ricaan, Movistar en Team Ineos wachten allemaal op een vonnis van de UCI, maar het is volgens Cyclingnews nog onduidelijk wanneer de internationale wielerunie met een definitieve uitspraak komt.

Voor wie het verhaal (nog) niet kent: het Spaanse Movistar maakte in juli 2019 bekend dat de 33-jarige Amador had bijgetekend bij de Spaanse WorldTour-formatie, maar eind september kwam naar buiten dat de Costa Ricaan een streep had gezet door het akkoord en naar Team Ineos zou vertrekken. Sindsdien verkeert de coureur in onzekerheid.

Amador wil dolgraag voor Team Ineos koersen, maar Eusebio Unzué – de teambaas van Movistar – laat zijn pupil niet zomaar vertrekken. “We hebben een voorcontract in ons bezit, ondertekend door Amador en zijn manager”, doelt Unzué op rennersmakelaar Giuseppe Acquadro. “Het is nu aan de UCI om de zaak op te lossen. Andrey zal het allemaal moeten uitleggen.”

Vergoeding 
“Ze hebben allebei een probleem, aangezien de UCI nu twee ondertekende contracten heeft binnengekregen.” Unzué heeft echter wel een oplossing voor het probleem: “Als Andrey betaalt, is hij vrij om te koersen voor Team Ineos. Hij zal een vergoeding moeten betalen op basis van de bestaande wetgeving.”

Het is nu aan de UCI om de zaak op te lossen. De bond zou nog voor de jaarwisseling een beslissing nemen, maar de verschillende partijen wachten nog altijd op een telefoontje. De leden van de internationale wielerunie komen morgen terug uit kerstreces, maar het is nog onduidelijk wanneer de zaak zal worden afgehandeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.