‘Nog twee Duitse renners betrokken bij Operatie Aderlass’
foto: Cor Vos (archief)
zondag 22 december 2019 om 19:43

‘Nog twee Duitse renners betrokken bij Operatie Aderlass’

In de zaak rond de omstreden Duitse dopingarts Mark Schmidt zijn nieuwe namen opgenomen. Het betreft twee Duitse wielrenners die zich door Schmidt zouden hebben laten voorzien van bloeddoping, zo meldt ARD. Een van de renners zou nog steeds actief zijn.

Dopingschandaal dat in 2019 aan het licht kwam. De spil zou sportarts Mark Schmidt zijn. Diverse langlaufers werden betrapt in Seefeld (Oostenrijk). Schmidt werkte ook vanuit Erfurt (Duitsland).

“Het gaat om twee Duitse wielrenners uit teams die tot de WorldTour behoren”, schrijft ARD. Het Duitse antidopingagentschap doet onderzoek, maar wil geen namen noemen. De Duitse publieke omroep meldt echter dat een zou nog steeds in het profpeloton rondrijden. Ook een Zwitser, niet noodzakelijkerwijs een wielrenner, zou voor lange tijd klant zijn geweest bij Schmidt.

Dit voorjaar gaf de Duitse ex-prof Danilo Hondo toe dat hij klant was van de dopingdokter. Ook Kristijan Durasek, Kristijan Koren, Borut Bozic, Alessandro Petacchi, Stefan Denifl en Georg Preidler kwamen naar voren in de dopingzaak.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.