Nokere Koerse 2021 rekent op gevestigde namen en jonge talenten
Sep Vanmarcke - foto: Cor Vos
donderdag 11 maart 2021 om 14:31

Nokere Koerse 2021 rekent op gevestigde namen en jonge talenten

De organisatie van Nokere Koerse (woensdag 17 maart) liet eerder al weten dat liefst dertien WorldTour-ploegen zullen deelnemen aan de eerstvolgende editie van de eendagskoers. Op de deelnemerslijst prijken de namen van onder meer Mark Cavendish en Sep Vanmarcke.

Nokere Koerse rekent dit jaar op een mix van jong en oud. “Het is een zeer internationaal gezelschap, uit dertig verschillende landen, met zowel gevestigde namen als opkomende talenten”, zo vat voorzitter Robrecht Bothuyne het samen. “Het wordt echt een strijd van jong versus ervaren.”

Tom Pidcock 
Cavendish, Vanmarcke, Edward Theuns, Danny van Poppel, Jelle Wallays en Timothy Dupont zijn ervaren renners die volgende week woensdag zullen deelnemen aan Nokere Koerse. Aan talentvolle coureurs als Jake Stewart, Tom Pidcock, Jordi Meeus, Jasper Philipsen, Jhonatan Narváez en Alberto Dainese de taak om de gevestigde orde uit te dagen.

Tom Pidcock staat ook op de deelnemerslijst – foto: Cor Vos

De volgende WorldTour-ploegen zullen dit jaar deelnemen aan Nokere Koerse: AG2R Citroën, BORA-hansgrohe, Cofidis, Deceuninck-Quick-Step, Groupama-FDJ, INEOS Grenadiers, Intermarché-Wanty-Gobert, Israel Start-Up Nation, Lotto Soudal, Team DSM, Qhubeka ASSOS, Trek-Segafredo en UAE Emirates.

Daarnaast zijn er ook elf ProTeams en één continentale ploeg (Tarteletto-Isorex) op de startlijst terug te vinden. In 2020 ging Nokere Koerse niet door vanwege de coronacrisis, een jaar eerder wist Cees Bol naar de zege te sprinten namens (toen nog) Team Sunweb. Bol versloeg die dag Pascal Ackermann en Jasper Philipsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.