Nokere Koerse wordt eerbetoon aan zorgsector
maandag 8 februari 2021 om 10:32

Nokere Koerse wordt eerbetoon aan zorgsector

Nokere Koerse heeft maandag haar 75e editie aangekondigd. Eigenlijk zou die afgelopen seizoen worden gehouden, maar als gevolg van het coronavirus moest de wedstrijd worden afgelast. De eendagskoers voor mannen en vrouwen staat voor woensdag 17 maart op de agenda.

De affiche voor de wedstrijd, die maandag werd onthuld, is een eerbetoon aan de zorgsector. Op de poster neemt een arts de leiding in het peloton. Voorzitter Robrecht Bothuyne: “De slogan ‘Het koersvirus wint altijd’ laat niets aan onduidelijkheid over. We hebben de vaste wil om terug te keren; dat geldt zowel voor onze wedstrijden en onze organisatie als de hele samenleving. We willen dat coronavirus klein krijgen. Het koersvirus wint. En het zijn de mensen uit de zorgsector die ons uit deze crisis gesleurd hebben, die de kop getrokken hebben, tegen de wind in.”

Op deze manier wil de organisatie dan ook uitdrukkelijk iedereen in de zorgsector danken en eren voor hun inspanningen in het afgelopen jaar. Dat wil concreet zeggen dat de wedstrijden op 17 maart zonder publiek of vips zullen doorgaan, laat de organisatie weten. Gedelegeerd bestuurder Rony De Sloovere: “We nemen hiermee onze verantwoordelijkheid. De gezondheid gaat voor. De strijd tegen het virus is nog niet gestreden. Maar de koersen gaan dus wel door. We laten ons niet tegenhouden.”

In 2020 was Nokere Koerse zwaar getroffen. Nadat de wedstrijd begin maart werd afgelast door het coronavirus, leed de organisatie een verlies van ruim 200.000 euro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.