NOS aast op Tom Dumoulin als nieuwe wieleranalist
Kerckhoffs Raymond
vrijdag 30 december 2022 om 12:00

NOS aast op Tom Dumoulin als nieuwe wieleranalist

Tom Dumoulin heeft een aanbieding van de NOS op zak om bij de belangrijkste wielerkoersen als analist voor de publieke omroep actief te zijn. Vorig jaar tijdens het WK tijdrijden in Brugge maakte hij al kennis met deze job en destijds gaf de Maastrichtenaar aan dat hij veel plezier beleefde in dit werk. Naast de NOS heeft ook Eurosport Dumoulin een aanbieding gedaan om als analist actief te zijn. Zo zou hij voor Eurosport naar de Ronde van Italië kunnen gaan.

De afgelopen jaren maakte de NOS vooral gebruik van Stef Clement, Danny Nelissen en Michael Boogerd als wieleranalisten, terwijl Roxanne Knetemann bij veel vrouwenwielerwedstrijden werd ingezet. De publieke omroep wil komend seizoen graag Dumoulin aan hun panel van wieleranalisten toevoegen. Toen Dumoulin in oktober 2021 het WK wielrennen in Vlaanderen moest missen door een polsbreuk, werd hij door de NOS al gevraagd om zijn commentaar te geven op het WK-tijdrijden. Een job die hij destijds uitdagend en leuk vond.

Tom Dumoulin, Dione de Graaf en Roxanne Knetemann tijdens WK tijdrijden in Brugge. Foto: Raymond Kerckhoffs

Nadat hij op 15 augustus bekend maakte te stoppen met wielrennen, heeft Dumoulin altijd aangegeven dat hij eerst enige afstand van de wielersport wil hebben voordat hij keuzes over zijn toekomst maakt. Zo vroeg Intermarché-Wanty-Gobert hem al voor een functie binnen hun WorldTour-team. Performance manager Aike Visbeek gaf aan dat Dumoulin van grote waarde kon zijn op het gebied van tijdrijden binnen de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.