NOS en Sporza verliezen Giro d’Italia aan Eurosport
foto: ANSA/CLAUDIO PERi
vrijdag 27 januari 2017 om 16:19

NOS en Sporza verliezen Giro d’Italia aan Eurosport

Eurosport heeft een grote slag geslagen op de markt van uitzendrechten. De sportzender heeft onder meer de exclusieve rechten van de Giro d’Italia verworven, waardoor de drieweekse door Italië niet meer te zien is bij de NOS en Sporza.

In een persbericht maakt de sportzender bekend de uitzendrechten te hebben aangekocht van in totaal negentien wedstrijden. Een deel daarvan (o.a. de Italiaans wedstrijden) is vanaf dit jaar in Nederland en België alleen nog exclusief op de Europese sportzender te zien.

De uitzendrechten van de Giro d’Italia zijn zelfs tot 2020 exclusief in handen van Eurosport. De zender kondigt aan minstens vier uur live-uitzending te maken op iedere koersdag van de Giro.

Nieuw in het aanbod van wielerwedstrijden op Eurosport zijn de wedstrijden van Flanders Classics (was alleen Ronde van Vlaanderen). In totaal zendt Eurosport komend jaar op meer dan tweehonderd dagen wielrennen uit. Ook de Tour de France en Vuelta a España zijn komend jaar rechtstreeks op Eurosport te zien, zij het niet exclusief.

[poll id=”421″]

Eurosport heeft de uitzendrechten van de volgende wedstrijden verkregen:
Italiaanse wedstrijden
Strade Bianche
Tirreno-Adriatico
Milaan-San Remo
Giro d’Italia
Milaan-Turijn
Ronde van Lombardije
Gran Piemonte

Wedstrijden Flanders Classics
Gent-Wevelgem *
Brabantse Pijl *
Omloop Het Nieuwsblad *
Dwars door Vlaanderen *
Brussels Cycling Classic *
Scheldeprijs *

Overige wedstrijden
Ronde van Romandië *
Ronde van Groot-Brittannië
Tour of Utah *
Tour of Alberta
Abu Dhabi Tour
Tour of Dubai

* = nieuw op Eurosport

RIDE Magazine
156 Reacties
Sorteer op:
1 5 6 7
28 januari 2017 10:25
Als je ongestoord de giro wil kijken en naar mensen die plezier hebben (tenminste dat denk ik dan) dan is dit geen best nieuws. Ik had juist zo'n zin in de giro met het sterke startveld en natuurlijk vooral de drie Nederlandse toppers. Het spookbeeld dat bij mij ontstaat . Komentaar van jose been( niet heel erg slecht maar stukken minder als sporza wel weer veel beter dan de twee nossers.) Kruiswijk rijd bergop weg in de roze trui bij de favorieten o kijk mollema lijkt er achteraan te gaan. Ik hoor dat we even naar de reclame gaan. Dat gaat heel pijnlijk worden.
28 januari 2017 12:17
@xistnc: De tweets zijn alweer verwijderd...
28 januari 2017 13:17
Kan Fox sports de uitzendrechten niet kopen, ik zou direct een abbonement nemen

Ik heb opzich niet heel moeite met de commentatoren, maar wel met die reclameblokken. Verpest voor mij het hele kijkplezier..
30 januari 2017 15:54
Zwaar K*t dit....
2 februari 2017 03:22
José Been met dr irritante stem en onzinnige gewauwel de hele tijd. Auw. Ik hoop wel dat eurosport zich ook eens aan de zenders en programma's gaat houden. Neem je een wielerwedstrijd op om die ma je werk te zien blijkt er opeens alleen tennis te zijn uitgezonden en het wielrennen op Eurosport 2.......

Weg met Been. Neem Danny N maar weer aan
16 februari 2017 14:16
Heb niets tegen José Been,maar 200 dagen...
1 5 6 7

Om te reageren moet je ingelogd zijn.