NOS gaat De Avondetappe ook uitzenden tijdens Tour de France Femmes
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 18:05

NOS gaat De Avondetappe ook uitzenden tijdens Tour de France Femmes

De NOS zal komende zomer tijdens de Tour de France Femmes (12-18 augustus) ook een editie van De Avondetappe uitzenden. Dione de Graaff – sinds 2016 het gezicht van De Avondetappe – zal het programma niet presenteren.

De 54-jarige Graaff heeft zich achter de schermen wel hard gemaakt voor de komst van het programma. “Het is er tijd voor”, laat ze weten aan het ANP bij de perspresentatie van de NOS voor de sportzomer. De Graaff zal dit jaar wel weer De Avondetappe tijdens de Tour de France (29 juni-21 juli) voor mannen voor haar rekening nemen. Dit doet ze al sinds 2016. Daarvoor was Mart Smeets onlosmakelijk verbonden met het avondprogramma.

De Graaff heeft zich ook beziggehouden met de inhoud die het programma moet krijgen. “Omdat ik eigenlijk vind dat het een beetje moet lijken op De Avondetappe voor mannen. Waarom zou je dat anders gaan doen? Het is praten over wielrennen met mensen die er verstand van hebben en zijonderwerpen zoeken. En het moet gezellig zijn. Dat geldt voor de mannen en de vrouwen. En misschien is het leuk om er af en toe muziek bij te doen.”

“Je hebt voor zo’n programma ook historie nodig, maar uiteindelijk maak je die ook zelf”, aldus De Graaff. “En het is goed om in te zien dat historie maken soms ook veel sneller kan dan je denkt.” Alle etappes van de Tour de France voor vrouwen zijn eveneens te volgen via de NOS.

De derde editie van de Tour de France Femmes begint op 12 augustus in Nederland, met een etappe van 124 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Daarna volgen er nog twee Nederlandse etappes, met een korte rit-in-lijn van Dordrecht naar Rotterdam en een individuele tijdrit van 6,3 kilometer in de havenstad. Vorig jaar ging de eindzege naar Demi Vollering.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.