NTT-teambaas Riis over sponsorproblemen: “Ik heb dit eerder meegemaakt”

vrijdag 11 september 2020 om 09:27
NTT-teambaas Riis over sponsorproblemen: “Ik heb dit eerder meegemaakt”

foto: Cor Vos

Het is nog maar de vraag of NTT Pro Cycling volgend jaar deel uitmaakt van het WorldTour-peloton. WielerFlits wist eerder al te melden dat de Zuid-Afrikaanse formatie nog altijd geen sponsor voor 2021 heeft. Teammanager Bjarne Riis blijft echter optimistisch. “Ik heb dit eerder meegemaakt.”

Bjarne Riis is sinds dit jaar als teammanager verbonden aan de ploeg. Aan hem en teambaas Douglas Ryder – die met zijn bedrijf Ryder Cycling de WorldTour-licentie in handen heeft – de opdracht om een nieuwe titelsponsor voor komend seizoen te vinden. Het contract met NTT loopt af en op dit moment is de kans dat de naamsponsor niet verlengt, meer dan reëel.

“We hopen snel nieuws te hebben”
Bronnen bevestigen ons dat de Zuid-Afrikaanse formatie nog altijd op zoek is naar een sponsor voor 2021. Riis lijkt zich echter nog geen zorgen te maken. “Ik heb er vertrouwen in”, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Maar het is geen rocket science. Deze situatie is niet optimaal. We hopen snel nieuws te hebben”, aldus de Tourwinnaar van 1996.

Op dit moment herbergt de selectie van NTT amper vijf renners die ook komend jaar nog een contract bij de ploeg hebben. Dat zijn Domenico Pozzovivo, Victor Campenaerts en neoprofs Samuele Battistella (de U23 wereldkampioen van Yorkshire), Matteo Sobrero en Dylan Sunderland. De rest heeft een aflopend contract.

Solliciteren 
De Deense dakramenfabrikant Velux was begin mei in beeld om als nieuwe titelsponsor op te treden, maar daar is vandaag geen sprake meer van. De gesprekken met NTT lopen nog, maar naar verluidt gaat dat moeizaam. Douglas Ryder hoopt in elk geval op een snelle doorbraak. Steeds meer renners solliciteren ondertussen bij andere teams.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair