Nummer zeven! Lars van der Haar wederom de beste in Nacht van Woerden
Foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 21:42

Nummer zeven! Lars van der Haar wederom de beste in Nacht van Woerden

Lars van der Haar heeft, naar goede traditie, de Nacht van Woerden naar zijn hand gezet. De Nederlandse kampioen was al voor de zevende keer de beste in de avondcross. Laurens Sweeck en Pim Ronhaar mochten mee op het podium.

De Nacht van Woerden is al jaar en dag de enige Nederlandse avondcross die bij kunstlicht wordt verreden, en dat was deze keer niet anders. Rond de klok van 20.40 uur begonnen onder andere Lars van der Haar, Pim Ronhaar en Laurens Sweeck aan hun uurtje cross, als apotheose van de avond.

Ronhaar was op de nogal korte startstrook als beste weg. Samen met Laurens Sweeck, voormalig beloftewereldkampioen Ryan Kamp en Corné van Kessel werkte hij de openingsronde het snelste af. De opvallendste afwezige voorin was zesvoudig winnaar Lars van der Haar, die maar wat graag zijn hegemonie wilde verlengen met en zevende zegeruiker.

De Nederlandse kampioen beschikte duidelijk over een goede dag, want in één ronde tijd maakte hij zijn achterstand van een tiental seconden volledig goed. Van Kessel daarentegen vond het voorin te snel gaan, en moest het leiderstrio laten gaan.

Ronhaar maakte indruk onderweg – foto: Cor Vos

Steekspel Sweeck-Ronhaar
De vier waren aan elkaar gewaagd. Baloise-Trek-renner Ronhaar, die in Waterloo nog indruk maakte met een derde plaats, zette veel druk, maar hield daarmee vooral ploegmaat Joris Nieuwenhuis op achterstand. Die andere ploeggenoot, Lars van der Haar, kwam op een gaatje te zitten.

Sweeck en Ronhaar bleven elkaar vervolgens rondje na rondje bestoken. De ene keer versierde Ronhaar een kloof van een drietal seconden, de volgende ronde was Sweeck weer even weg. Maar elkaar definitief kwijtspelen? Dat lukte niet. Van der Haar zag het allemaal vanop de tweede rij gebeuren, maar beet zich vast in hun wielen. Kamp moest wél overboord, waardoor we met drie de laatste twee ronden in gingen.

Toch Van der Haar!
In het slot bekocht ook Ronhaar zijn vele inspanningen. Van der Haar leek er dan weer door te komen, en waagde zich in de slotronde verschillende malen aan een versnelling. Sweeck wilde van geen wijken weten, maar in de sprint trok de Nederlandse kampioen alsnog aan het langste eind.

Nacht van Woerden 2023
Uitslag mannen elite

1. flag-nl Lars van der Haar (Baloise-Trek Lions)
2. flag-be Laurens Sweeck (Crelan-Corendon)
3. flag-nl Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions)
4. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Baloise-Trek Lions)
5. flag-es Felipe Orts (Burgos BH)
6. flag-nl Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal)
7. flag-be Lander Loockx (TDT-Unibet)
8. flag-be Jens Adams (Athletes For Hope)
9. flag-be Jente Michels (Alpecin-Deceuninck)
10. flag-ch Kevin Kuhn (Circus-ReUz-Technord)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.