Nuyens: “Vraag mij af wat Van der Poel en Pauwels hiermee willen bereiken”
foto: Twitter Wout van Aert
woensdag 25 januari 2017 om 11:13

Nuyens: “Vraag mij af wat Van der Poel en Pauwels hiermee willen bereiken”

Enkele dagen terug was er een opvallende wending op de sociale media. Kevin Pauwels maakte in de week voor het WK veldrijden zijn dopingformulier openbaar en Mathieu van der Poel volgde dat voorbeeld. Het was wachten op reactie van Wout van Aert, maar die is niet gekomen. “Is dit de manier om Wout te destabiliseren?”, vraagt Van Aerts ploegmanager Nick Nuyens zich af.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na het gedoe rond het parcours in het Luxemburgse Bieles, waar Adrie van der Poel het parcours uitzet, is het in de week voor het WK opnieuw raak. Uittredend wereldkampioen Wout van Aert kampt al ruim een week met knieproblemen. Hij heeft intussen de training weer hervat, maar de concurrentie vermoedde dat Van Aert dit doet met behulp van medicatie, waarvoor hij een attest (TUE) heeft moeten aanvragen. Mocht dat zo zijn, dan staat dat aangegeven op het dopingformulier.

Geen attest
Ploegmanager Nick Nuyens legt tegen Het Nieuwsblad uit dat dit niet het geval is. “Het verhaal is simpel. Wout kampte met een probleem en heeft daarvoor een gerenommeerde arts opgezocht, iemand die zijn reputatie niet op het spel zal zetten. Die arts heeft een behandeling voorgeschreven. Een zogenaamde TUE is er niet”, aldus Nuyens. Van Aert ging langs bij dokter Toon Claes.

De controles die Pauwels en Van der Poel online zetten waren out-of-competition. “Bij mijn weten heeft Wout de voorbije dagen geen enkele controle buiten competitie ondergaan”, zegt Nuyens. “Ik vraag mij wel af wat Mathieu en Kevin hiermee willen bereiken. Is dit de manier om Wout te destabiliseren?”

Van der Poel: “Ideale manier om te tonen dat ik geen cortisone gebruikt heb”
Op radiozender Studio Brussel vertelt Mathieu van der Poel waarom hij het formulier online heeft geplaatst. “Kevin was de eerste. Ik vond dat wel goed van hem richting het WK”, zegt de jongste Van der Poel. “Ik heb het vooral gedaan omdat ik de wereldbeker in Italië niet had meegereden en twee weken in Spanje zat. Dan beginnen mensen snel van alles te denken, dat ik dat gedaan had om cortisone te gebruiken. Dit was de ideale manier om aan te tonen dat ik dat niet heb gedaan.”

RIDE Magazine
92 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2017 11:20
Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen.
In het veldrijden is er altijd wat te doen!
25 januari 2017 11:21
Benieuwd wat dit teweeg kan brengen.
25 januari 2017 11:25
"Wielerflitslid LaurentJalabert vraagt zich af of Nuyens echt niet weet wat VdP en Pauwels ermee willen bereiken".
25 januari 2017 11:27
Snap niet waarom ze zich bij club van Aert zo aangevallen voelen??
25 januari 2017 11:28
Lijkt mij een opzetje van Mettepenningen, want Pauwels zet, zo te zien, weinig uit eigen beweging op twitter.
25 januari 2017 11:33
Razend knap dat ze bij die ploeg overal een persoonlijke aanval in zien. Figuren als Nuyens en Albert vond ik vroeger altijd erg sympathiek, maar ik begin een steeds grotere aversie tegen dat enge clubje te ontwikkelen. Jammer, want Van Aert vind ik doorgaans wel een sympathieke vent.
25 januari 2017 11:36
Waarom zou je je aangevallen voelen als je niets te verbergen hebt.

Dat zal wel een veel gebruikte redenatie worden deze week
25 januari 2017 11:37
Nuyens is niet zo snugger. Het zou van Aert sieren mocht hij mee doen en ook zo'n formuliertje de wereld in gooien. Als wat Nuyens zegt klopt, is er geen reden om het niet te doen toch?
25 januari 2017 11:41
Van Aert, Albert en Nuyens beginnen zich toch meer te ontwikkelen als dé calimero's van het veldrijden. Albert was dat al en trekt het nu gewoon door als ploegleider. Vroeger dacht ik altijd dat Roodhooft de man was die Albert opstookte, maar zo blijkt het toch niet te zijn.
25 januari 2017 11:48
@MrSjaakBraak Je hebt enkel zo'n formuliertje wanneer je een out-of-competition controle gehad hebt, wat bij Wout misschien niet het geval de laatste we(e)k(en).
25 januari 2017 12:02
Van Aert, Albert en Nuyens staan schaak. Kom maar door Woutje!

@Peetvader: dat lijkt me sterk. Sterker, dat zou erg slecht zijn.
25 januari 2017 12:07
Wout van Aert gebruikt waarschijnlijk nu cortisonen voor zijn knieblessure, maar zal daar gewoon een attest voor hebben. Maar dat wordt liever niet openbaar gemaakt natuurlijk. Zeker niet met het verbieden van attesten wat de laatste tijd in het nieuws is.
25 januari 2017 12:07
Laat maar zien Woutje. Niks te verbergen toch?
25 januari 2017 12:07
Tuurlijk is dit een manier om Wout uit zijn tent te lokken. Alsof die sloef van een Pauwels hier zelf zou zijn opgekomen.

Ze hadden bij de leiding van de vuile streken ploeg Marlux gehoopt dat ze ook bij Van Aert waren langsgegaan en dat er een middeltje voor zijn knie zou staan op zijn formulier. Gevolg, ofwel post Van Aert ook zijn formulier met TUE waardoor hij verdacht wordt. Ofwel post hij niks waardoor hij verdacht wordt. Maar als Van Aert niet gecontroleerd werd dan stopt het gewoon.

Nuyens zegt gewoon dat er geen sprake is van een behandeling met een product die op de lijst staat en dat Wout nog niet out of competition gecontroleerd is. Correcte reactie.

@Eddy, kan toch zijn dat ze gewoon nog moeten langsgaan bij Wout? Pauwels en VDP wonen immers niet zo ver uit elkaar.
25 januari 2017 12:13
Het zou wel een beetje jammer zijn als Van Aert in de aanloop naar het WK gewoon niet gecontroleerd wordt.
25 januari 2017 12:15
Nuyens heeft het over het feit dat Van Aert hier verdacht wordt gemaakt omdat hij niet een soortgelijk formulier online zet. Maar als Van Aert geen controle heeft gehad dan heeft hij ook helemaal niets om online te zetten en kan hij dus ook niet reageren op deze situatie, zelfs al zou hij dat wel willen.
25 januari 2017 12:18
@lorenzvdg
Klopt. Ik kan me alleen niet voorstellen dat Van Aert de hele week (2 weken sinds hij last heeft van de blessure) niet gecontroleerd zou worden, zo vlak voor het WK.
25 januari 2017 12:25
Wat zou het probleem zijn als Wout van Aert een TUE heeft?
Is gewoon toegestaan.

Ach, jammer nog een paar dagen en het WK is weer gedaan, is het helaas weer klaar met de sfeermakerij.
Al dit gedoe zal de kijkcijfers goed doen.
25 januari 2017 12:41
Hmm, beetje zuur dat dit zo moet gaan. Wel of geen controle gehad. Wel of geen TUE. wel of geen doping. Valsspeler of niet kunnen reageren. Man man man. Iedereen vergeet hier 1 ding wielrennen incl de wielrenners zelf. Laat de doping autoriteiten xich met dit soort xaker bemoeien en niet de renners en hun staf. Erg onprofessioneel.
25 januari 2017 12:47
De wereldkampioen is natuurlijk wel gecontroleerd de afgelopen weken. Als hij dit niet laat zien dan heeft hij iets te verbergen en is meteen verdacht.
25 januari 2017 12:58
gelukkig toch wat spanning in het veldrijderij. Immers de winnaar van zondag is al min of meer bekend, Wout of Mathieu.
25 januari 2017 13:01
Helemaal eens met Geraint.

Ook triest dat de familie Van der Poel zich verlaagt tot zulk niveau. Matje met die hashtag transparantie... Dus omdat je 1 keer een controleformulier op twitter gooit, ben je transparant? Hahaha. Laat me niet lachen.

En dan die dopingzondaar Adrie met zijn "wie volgt???". Hoe hypocriet kan je zijn.

Ik hoop dat Matje wereldkampioen wordt, maar dit is echt nergens voor nodig.
25 januari 2017 13:02
Heeft wel last van zijn knie
25 januari 2017 13:10
1. Adrie zet het parcours niet uit, zijn bedrijf bouwt alleen de aankleding, tenten, dranghekken etc etc...
2. ik durf er wel EUR 100 op te zetten dat Wout een cortisonenattest heeft voor zijn kniepijn...
3. Adrie was denk ik de enige die echt ziek was van een broodje kip in de PDM-Tour: beter zwijgen dus Adrie
4. dan mag Telenet-Fidea ook over de brug komen, hun ploegarts is namelijk Jan Mathieu die Lotto-Belisol klaarstoomde met cortisonen en de Be-One mountainbike ploeg eind jaren 90, begin deze eeuw helemaal volstopte met EPO en andere rommel...
25 januari 2017 13:19
haha... geestig dit. Psychologische oorlogsvoering hoort erbij, en Van Aert heeft al vaker laten zien dat hij op dit gebied kwetsbaar is.

En wat is nou een veldrijder die niet met modder durft te gooien?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.