Nys na breuk met Telenet: “Het is een keuze van beide partijen”

donderdag 28 november 2019 om 09:07
Nys na breuk met Telenet: “Het is een keuze van beide partijen”

foto: Cor Vos

Sven Nys heeft zijn licht laten schijnen over de situatie rondom het aanstaande vertrek van Telenet als hoofdsponsor van zijn wielerploeg. Eerst gaf Telenet Baloise Lions aan dat zij het contract na 2020 opzegden, waarna Telenet aangaf dat zíj de beslissing genomen hadden om niet door te gaan. Volgens Nys ligt de waarheid in het midden.

“Er is geen winnaar of verliezer, het is een keuze van beide partijen”, aldus Nys in een podcast van Het Nieuwsblad. “Dat wordt een beetje uitvergroot, maar dat hoort bij onze sport. Iedereen heeft daar zijn mening over. We zijn er vroeg bij en dat geeft ons de kans om te kijken hoe we het gaan aanpakken met onze blijvende partners. Daar gaan we nu de tijd voor nemen.”

Binnen het Sven Nys Cycling Team, het bedrijf achter de Telenet Baloise-ploeg, is beslist om anders te kijken naar de manier van sponsoren en het vermarkten van de ploeg. “Daar is de keuze gemaakt om niet door te gaan met Telenet. Langs de andere kant hadden zij (Telenet, red.) ook het idee dat het na 2020 niet meer werd doorgetrokken. Daar hebben we elkaar in gevonden”, zegt de oud-veldrijder.

Flanders Classics vs. Golazo
Nu is Telenet als partner van de Wereldbeker en de Superprestige verbonden aan Flanders Classics. Die organisatie is de grote concurrent van evenementenbureau Golazo, dat dan weer eigenaar is van de crossploeg van Sven Nys: Telenet Baloise. Golazo organiseert ook de DVV Trofee, de Ethias Crossen, de Rectavit Series en de Wereldbeker in Namen.

Nys weet niet of die strijd tussen Flanders Classics en Golazo de reden is van de breuk met Telenet. “Het moeilijk om dat te zeggen. Dat weet ik niet direct. Wij hebben dat niet te horen gekregen van Telenet. Ze gaan betrokken blijven via de Wereldbeker, maar of dat alleen het item is geweest, dat weet ik niet. Het zou kunnen, maar ik heb er geen idee van”, geeft Nys aan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair