Nys voelt spanning richting het WK: “De spelletjes zijn begonnen”
donderdag 27 december 2018 om 10:08

Nys voelt spanning richting het WK: “De spelletjes zijn begonnen”

Het wereldkampioenschap in Bogense wordt pas over een maand verreden, maar volgens Sven Nys loopt de spanning richting het WK al hoog op. “Merken jullie het ook? De spelletjes zijn begonnen. De mannen zijn mekaar aan het uitdagen’, vertelt Nys in Het Laatste Nieuws.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Nys noemt de spelletjes mental games. Daarmee doelt hij op de soap rondom het uitrijden van Wout van Aert en de aftelklok. “Ik zeg niet dat ze die relletjes bewust uitlokken, maar wel dat ze geprikkeld reageren. Ik voel dat er spanning op is komen te zitten.”

“Mijn indruk is dat Wout na zijn stage dichter op Mathieu is komen te zitten”, zegt Nys. “Hij heeft goed kunnen trainen en zijn akkoord met Jumbo-Visma is rond. Ik merk een andere Van Aert, net als vorig jaar in deze periode.” De wereldkampioen zat vorig jaar in hetzelfde schuitje als dit jaar. Van der Poel was voor Van Aert het hele seizoen ongrijpbaar tot het wereldkampioenschap, daar draaide Van Aert de rollen om.

Omdat Van der Poel nu met de scepter zwaait in het veldrijden, is hij de te kloppen man in Bogense. Nys geeft de Nederlander een tip mee ten slotte: “Het is de opdracht van Mathieu om zich niet opnieuw te laten meeslepen in zijn emotie. Hij is zelf zijn grootste vijand. Ik raad hem aan om te blijven doen wat hij doet. Hij mag nu zijn speelsheid niet verliezen. Vorig jaar heeft hij dat gevecht met zichzelf verloren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.