Officieel: Sunweb wordt hoofdsponsor van wielerploeg Giant
Foto: Sirotti
maandag 11 juli 2016 om 14:42

Officieel: Sunweb wordt hoofdsponsor van wielerploeg Giant

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel: Sunweb wordt volgend seizoen hoofdsponsor bij Giant-Alpecin. Dat heeft de formatie van Iwan Spekenbrink vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Andorra.

Sunweb staat sinds vorig seizoen al als co-sponsor op het tenue van onder andere Tom Dumoulin en krijgt in 2017 dus een grotere rol binnen de ploeg. De Nederlandse reisorganisatie, onderdeel van de Sundio Group, wordt voor minimaal drie jaar titelsponsor.

Spekenbrink is in zijn nopjes met het nieuws. “We zijn erg blij om samen te kunnen werken met Sunweb”, verklaart hij. “Wij geloven dat deze partnership één van de beste is in de wielrennerij. We delen een gezamenlijke droom en hebben grote ambities.”

De sportwereld is niet nieuw voor Sunweb. Het bedrijf was negen jaar lang als geldschieter actief bij de Belgische veldritploeg Sunweb-Napoleon Games, waar het dit jaar opstapte, en investeerde ook in het betaalde voetbal bij De Graafschap en NAC Breda.

Focus blijft op Duitsland
Sunweb lijkt de vervanger van Alpecin bij de wielerploeg. Volgens de geruchten stapt Alpecin over naar Katusha, maar dat is nog niet bevestigd.

Hoewel daarmee een Duitse sponsor zou verdwijnen, blijft de ploeg een ‘speciale focus’ houden op onze oosterburen. “Duitsland is het land met de grootste markt voor uitgaande reizen”, verklaart Gert De Caluwe, CEO van Subweb. Er komt daarom een nieuwe opleidingsploeg met een ‘hypermoderne’ uitvalsbasis in Duitsland.

“Onze belofte vandaag op 2000 meter hoogte is dat in het jaar dat over precies 2000 dagen begint, vanaf 1 januari 2022, de volgende generatie van Duitse en internationale sterren voor mooie momenten gaat zorgen in de WorldTour”, aldus de ploeg.


RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2016 14:46
Bedankt Harrie!
11 juli 2016 15:19
Hopelijk laten ze Dumoulin de komende twee jaar de combinatie van Giro met Vuelta rijden. Hij kan dat jaar dan gebruiken om zichzelf om te trainen tot een echte klassementsrenner. Barguil kunnen ze in die periode als kopman in de Tour blijven uitspelen. Misschien kunnen ze Kelderman halen om co-kopman in de Giro en Vuelta te worden. Zowel Dumoulin als Kelderman zijn klimmers die het moeten hebben van een strak tempo dus die twee samen in één klassementstrein zou volgens mij wel kunnen werken. Oomen zou ik de komende jaren zich laten richten op een rol als knecht. Hij heeft veel potentieel maar ze moeten hem niet al op jonge leeftijd de druk van het kopmanschap opleggen.

Ik zou het trouwens prachtig vinden als Sunweb-Giant weer onder een Nederlandse licentie gaat rijden.
11 juli 2016 15:29
@ghostwriter
Ik weet niet hoor, maar volgens mij staat in het artikel toch duidelijk dat de focus op Duitsland blijft liggen. Logisch ook, voor een vakantieboer, want dat is een veel grotere markt dan Nederland.
11 juli 2016 15:35
@tendam
Is dat er later aan toegevoegd of deed mijn telefoon raar want dat stuk stond er op mijn telefoon eerst niet.
11 juli 2016 15:47
Tsja, dat wisten we praktisch al. Het is juist interessant wat Alpecin gaat doen.
11 juli 2016 16:07
Dus als ik het goed begrijp is Duitsland een grotere markt voor uitgaande vakanties dan België en Rusland een grotere voor haargroeishampoo dan Duitsland?
11 juli 2016 16:24
iets marktverzadiging en groeipotentieel
11 juli 2016 16:30
WEl opvallend die focus om Duitsland terwijl de Duitse toppers bij andere ploegen rijden. Zou even geen Duitse semi-toppers weten die evt. bij Giant/Sunweb zouden kunnen gaan rijden.
11 juli 2016 17:58
Tony Martin is einde contact...
11 juli 2016 18:02
Op de radio zei Spekenbrink dat het Duitse karakter vooral in opleidingsploeg komt
11 juli 2016 18:32
Ben benieuwd wat er dan in 2022 allemaal gaat gebeuren
11 juli 2016 20:37
Goed nieuws. Sunweb bedankt!
11 juli 2016 23:36
Quote:
Wij geloven dat deze partnership één van de beste is in de wielrennerij. We delen een gezamenlijke droom en hebben grote ambities.

Verzin het maar... Krijgt zoiets ook nog invulling, in de zin van waarom en welke?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.