Officiële partner Olympische Spelen roept op tot afgelasting
Ter illustratie - foto: Cor Vos
woensdag 26 mei 2021 om 10:15

Officiële partner Olympische Spelen roept op tot afgelasting

Er blijven stemmen opgaan om de Olympische Spelen in Tokio niet door te laten gaan. Ook de Japanse krant Asahi Shimbun een officiële partner van het sportfestijn, roept nu op tot afgelasting. De risico’s voor de publieke veiligheid en de druk die de Spelen op de zorg leggen vanwege de coronapandemie, zijn te groot.

Heel wat selecties voor de Olympische Spelen zijn de afgelopen periode al bekendgemaakt. Voor heel veel wielrenners staat de komende periode in het teken van hun olympische missie, maar in Japan groeit de weerstand tegen het evenement juist.

In een groot deel van Japan, waaronder in Tokio, geldt op dit moment de noodtoestand vanwege een toenemend aantal coronabesmettingen. Naar verwachting wordt de noodtoestand eind deze maand, minder dan twee maanden voor het begin van het prestigieuze sportevenement, opnieuw verlengd. Ook petities om de Olympische Spelen te annuleren worden veelvuldig getekend. Eerder deze maand was bijna zestig procent van de Japanners tegen het doorgaan van het sportevenement.

Reden voor Asahi Shimbun, een van de grootste kranten van het land, om uit te pakken met een editorial met als kop ‘Beslissing om af te gelasten’. “Wij vragen premier Yoshihide Suga om de situatie rustig en objectief te beoordelen en te beslissen om het evenement voor deze zomer niet door te laten gaan”, staat in het artikel dat veelvuldig op social media is gedeeld.

In de politiek blijft er vooralsnog voldoende steun voor het organiseren van de Olympische Spelen van 23 juli tot en met 8 augustus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.