Oier Lazkano gepolst door Soudal Quick-Step: “Maar we hebben er niks meer van gehoord”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 28 april 2024 om 09:06

Oier Lazkano gepolst door Soudal Quick-Step: “Maar we hebben er niks meer van gehoord”

Soudal Quick-Step heeft contact gezocht met Oier Lazkano. De 24-jarige Spanjaard komt nu nog uit voor Movistar, maar zijn contract loopt na dit seizoen af. “Maar zijn manager is het spel beginnen te spelen”, geeft Patrick Lefevere aan in een dubbelinterview met José De Cauwer in Het Nieuwsblad.

De teammanager van Soudal Quick-Step bevestigt dat de ploeg interesse heeft (gehad) in de Spaanse kampioen. “Lazkano vind ik een renner die heel goed bij ons zou passen en daar zijn we ook echt achter gegaan. Johan Molly (verzorger en scout, red.) heeft een goed informeel contact met veel Franse en Spaanse renners en via hem wisten we dat Lazkano ook wel oren had naar onze ploeg.”

“Maar zijn manager is Giuseppe Acquadro en die is het spel beginnen te spelen. Hij heeft op vijf verschillende paarden gewed en de prijs opgedreven. Wat natuurlijk zijn goed recht is. Lazkano is weg, denk ik. We hebben er niks meer van gehoord”, schetst Lefevere.

Op weg naar BORA-hansgrohe?
Lazkano is dus niet op weg naar Soudal Quick-Step, maar lijkt volgend jaar uit te komen voor BORA-hansgrohe. De Duitse formatie zou ondertussen al een concreet voorstel hebben gedaan aan Lazkano, die dit voorjaar indruk maakte met een zege in de Clasica Jaén en een derde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.