Olav Kooij geklopt door Girmay in Valencia: “Wilde mijn sprint later beginnen”
foto: Cor Vos
woensdag 1 februari 2023 om 17:41

Olav Kooij geklopt door Girmay in Valencia: “Wilde mijn sprint later beginnen”

Olav Kooij was de grote favoriet voor de eerste massasprint in de Ronde van Valencia, maar de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma werd in Altea geklopt door Biniam Girmay. “We wisten dat het lastig ging worden”, erkende Kooij meteen na afloop bij Eurosport.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De openingsetappe in Valencia was namelijk alles behalve makkelijk met twee beklimmingen halverwege de rit. “Op de eerste klim losten ze mij, maar omdat we een strak tempo reden kon ik terugkeren. De tweede klim, de Bernia, ging iets makkelijker omdat ik de wielen kon blijven rijden. Daardoor kon ik goed overleven”, blikt Kooij terug.

“We wisten dat we daarna gingen sprinten”, aldus Kooij, die in het wiel zat bij Movistar en geen antwoord had op Girmay. Het toptalent uit Eritrea zette zijn sprint al vroeg aan. “Zelf kwam ik vroeg in de wind. Eigenlijk wilde ik mijn sprint ook later beginnen, maar Girmay zat links en had een gat. Hij was gewoon sneller en verdiende de zege.”

“Maar ik kan wel blij zijn met de prestatie. Het is mijn eerste wedstrijd van het jaar en dit is iets om verder op te bouwen voor wat nog komen gaat”, ziet Het Jachtluipaard van Numansdorp er ook positieve punten in.

Geef een reactie