Olav Kooij wachtte te lang na aanzet Tim Merlier: “Miste zelfvertrouwen”
Foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2024 om 19:01

Olav Kooij wachtte te lang na aanzet Tim Merlier: “Miste zelfvertrouwen”

Olav Kooij kon zijn eerste sprint sinds de Giro d’Italia nog niet verzilveren in de eerste rit in lijn van de Baloise Belgium Tour. De sprinter van Visma | Lease a Bike strandde op plek drie op de Wandelaar in Knokke-Heist.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dat is jammer”, zegt Kooij in een persbericht van zijn ploeg. “We hebben het als ploeg goed gedaan vandaag, zeker in de laatste plaatselijke ronde. Op die manier zat ik goed vooraan om aan de sprint te beginnen.”

Alleen werd Kooij – net zoals Jasper Philipsen trouwens – verrast door winnaar Tim Merlier, die met veel snelhied van achteren uit kwam. “Ik had wellicht nog niet het zelfvertrouwen om zelf het initiatief te nemen om de sprint te beginnen. Ik heb een beetje te lang gewacht, en dan eindig je op de derde plaats.”

Eerder deze week vertelde Kooij dat hij niet goed wist waar hij zou staan in de Baloise Belgium Tour, en dat hij hoopte om mee te doen in de sprinterskansen. Wie weet kan hem dat zelfs een Tourselectie opleveren. “Je weet het nooit, hé. Het is aan mij om weer fit te zijn en hier weer op niveau te zijn. Zodat, mocht het anders lopen, ik toch klaar zal zijn”, stelde Kooij toen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.