Robert Gesink, Oleksandr Polivoda, Roberto Damiani, stagiairs, Shanne Braspennincx
foto: Sirotti
woensdag 4 juli 2018 om 20:00

Robert Gesink, Oleksandr Polivoda, Roberto Damiani, stagiairs, Shanne Braspennincx

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de vertraging van Robert Gesink, de nieuwe ploeggenoot van Tim Ariesen, het nieuwe contract van Cofidis-ploegleider Roberto Damiani, stagiairs bij WB Veranclassic-Aqua Protect en Shanne Braspennincx.

Uren vertraging voor Robert Gesink

Robert Gesink kende een verre van vlekkeloze reis naar de Vendée, waar dit weekend de Tour de France in gang wordt geschoten. De vlucht waarmee de Nederlander van Madrid naar Nantes wilde vliegen, had ruim drieënhalf uur vertraging. Dat meldde De Telegraaf vanavond. Gesink mikt in de Tour op ritwinst, nadat hij in de Giro d’Italia naast dagwinst greep.


Tim Ariesen krijgt Oekraïens kampioen als ploeggenoot

Oekraïens kampioen op de weg Oleksandr Polivoda voegt zich bij Ningxia Sports Lottery-Livall, een Chinese continentale ploeg. Dat meldt het Wit-Russische Peloton.by. De 31-jarige renner wordt er één van de ploeggenoten van Tim Ariesen, die onlangs overstapte van Roompot-Nederlandse Loterij. Polivoda boekte in zijn carrière negen profzeges, waarvan vijf in de Tour of Qinghai Lake. Hij pakte kortgeleden voor de tweede keer in zijn loopbaan de titel op het Oekraïens kampioenschap op de weg, nadat hij ook in 2016 al eens de beste was.


Ploegleider Roberto Damiani verlengt bij Cofidis

Ploegleider Roberto Damiani heeft zijn contract bij Cofidis verlengd tot 2021, meldt Het Nieuwsblad. “Ik zal het niet verbergen: ik ben opgewonden en trots dat ik mijn werk kan blijven doen voor dit team. Ik wil met Cofidis het eerste team van Frankrijk worden”, zei de ervaren Italiaan, die eerder werkte voor Mapei-Quick Step, Fassa Bortolo, Liquigas-Bianchi, Lampre-ISD en Omega Pharma-Lotto. Hij maakt sinds dit jaar deel uit van de staf van de Frans formatie.


Drie stagiairs voor WB Veranclassic-Aqua Protect

Vanaf 1 augustus mogen Lionel Taminiaux, Kenny Molly en Tom Wirtgen zich bewijzen bij WB Veranclassic-Aqua Protect. Het drietal komt normaliter uit voor AGO-AquaService, de beloftentak van de Belgische formatie. Molly (21) werd dit seizoen vierde in de belofteneditie van Eschborn-Frankfurt en zesde in Triptyque Ardennais. Vorig jaar liep hij stage bij Fortuneo-Oscaro. Wirtgen (22) is de kersvers beloftenkampioen tijdrijden van Luxemburg. Daarnaast won hij een rit in de Tour du Jura. Dat Taminiaux (22) stagiair zou zijn, was al bekend. Hij wist dit jaar de Grand Prix Criquielion te winnen.


Shanne Braspennincx: “Nutteloos en verdoofd na ongeval Kristina Vogel”

Baanrenster Shanne Braspennincx heeft op haar website gereageerd op het zware ongeval van Olympisch baankampioene Kristina Vogel op de wielerbaan van Cottbus. De 27-jarige Nederlandse was erbij toen het gebeurde. “Meteen was de ernst van de zaak duidelijk en overheerste vooral ongeloof. Dat is de resterende tijd in Cottbus blijven hangen. Je uit je steun door met elkaar te praten en het bondgenootschap onder de renners is dan erg aanwezig. Maar je voelt je uiteindelijk toch ook nog vrij nutteloos of verdoofd en nu thuis voelt het ook nog heel erg vreemd”, schrijft ze.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 22:14
Zou iemand van WF wellicht eens een special/voorbeschouwing over Qinghai Lake willen maken. Want dat is ieder jaar weer een bijzonder fenomeen, als die Chinese ploegjes die Europese en Zuid-Amerikaanse (ex)profs aantrekken om dit rondje te kunnen winnen. Premies schijnen cash uitbetaald te worden: https://cyclingtips.com/2014/11/canadian-pro-woods-blasts-astana-rider-davidenok-over-qinghai-lake-dominance-and-doping En dat is wat ik onthouden heb, daar moet nog veel meer over uit te vinden zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.