Oliver Naesen begint sterk in Oman: “Goede generale repetitie”
foto: Cor Vos
dinsdag 19 februari 2019 om 10:14

Oliver Naesen begint sterk in Oman: “Goede generale repetitie”

Oliver Naesen laat momenteel in de Ronde van Oman zien dat hij in vorm raakt voor de klassiekers. Met een vijfde en een zevende plaats is zijn generale repetitie voor de Omloop Het Nieuwsblad een puike. “De conditie is echt wel goed”, zei hij na afloop van de de derde etappe naar Al Bustan tegen Het Nieuwsblad.

“Ik wilde hier in Oman de benen testen, zien of ik progressie had gemaakt in vergelijking met twee jaar geleden en dat is me toch goed gelukt”, doet hij zijn verhaal. “Ik heb twee dagen op rij een mooie uitslag gereden. Dit was een goede generale repetitie voor de klassiekers.”

Het is een mooie opsteker voor Naesen, die de komende periode zijn matige 2018 wil doen vergeten. “Vorig jaar werd mijn telefoon in deze periode platgebeld voor uitreikingen en presentaties. Nu bleef het stil”, liet hij afgelopen december al optekenen. De Belg won weliswaar de Bretagne Classic Ouest-France, maar na een voorjaar waarin hij niet een keer op het podium stond, was dat niet meer dan een goedmakertje voor hem. “Plouay heeft niet dezelfde weerklank als de Omloop of de E3”, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Spiegeltest
Voorlopig wijzen de prestaties erop dat de klassiekerkopman van AG2R La Mondiale er dit voorjaar weer zal staan. “Ik sta op competitiegewicht”, meldt Naesen, die naar eigen zeggen al enige tijd niet meer op de weegschaal heeft gestaan: “Ik doe de spiegeltest: adertjes op de benen, buikje mooi strak. Mijn ploegmaats zeggen: ‘Hoe zie jij er al uit?’ Zo is het goed.”

Naesen opent op 2 maart zijn klassieke voorjaar in de Omloop Het Nieuwsblad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.