Oliver Naesen kalm en gefocust voor Belgisch openingsweekend

woensdag 27 februari 2019 om 19:04
Oliver Naesen kalm en gefocust voor Belgisch openingsweekend

foto: Cor Vos

Oliver Naesen kijkt tevreden terug op zijn vorm in de Ronde van Valencia en de Tour of Oman, waarmee hij het nieuwe seizoen aftrapte. Voor de Belg van AG2R La Mondiale breekt komend weekend een belangrijke periode in het jaar aan met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, waarmee het wielervoorjaar echt begint.

“Mijn voorbereidingen in de winter waren goed. En ik ben erg tevreden met de vorm dit ik had in mijn eerste twee koersen van het seizoen”, meldt Naesen in een perscommuniqué van zijn ploeg. “Sinds begin deze week zijn Silvan Dillier en Gediminas Bagdonas bij me in België. Ze kwamen direct over na Oman.”

Verkennen
Met zijn Zwitserse en Litouwse ploegmaats kon hij vast samen rijden en met name de belangrijke passages van de E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen verkennen. “Deze dagen is niemand van ons veel thuis, dus ik waardeer hun bereidheid om hier een paar dagen eerder heen te komen voor de opening van het klassieke seizoen.”

“Iedereen is klaar om te koersen en dit gaat zijn vruchten afwerpen. Persoonlijk zou ik graag een echte klassieker winnen. Ik ben rustig en gefocust op de periode die nu begint.” AG2R La Mondiale maakte vandaag de ploegen bekend, waarmee wordt gestart in de Omloop en Kuurne.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-de Nico Denz
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Julien Duval
flag-fr Dorian Godon
flag-fr Alexis Gougeard
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-be Kuurne-Brussel Kuurne (3 maart)
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-de Nico Denz
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Dorian Godon
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh
flag-fr Clement Venturini

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.