Oliver Naesen miste boot door slechte plaatsing: “Heb me laten flikken bij het gewring”

maandag 15 april 2019 om 09:18
Oliver Naesen miste boot door slechte plaatsing: “Heb me laten flikken bij het gewring”

foto: Cor Vos

Oliver Naesen was zondag de kopman van AG2R La Mondiale in Parijs-Roubaix en stelde met een dertiende plaats enigszins teleur. “Ik heb de beslissende aanval niet echt zien gebeuren, want ik zat slecht geplaatst”, doet de Belg zijn relaas tegenover Sporza.


De Belg steekt zijn hand volledig in eigen boezem voor het missen van de boot. “Het is niet makkelijk om elke strook bij de eerste vijf à tien op te draaien. Ik heb me een paar keer laten flikken bij het gewring en dan zijn ze weg zonder jou”, luidt zijn verklaring. “Dat peloton is net een wasmachine. Als je vooraan zit, komen langs buiten altijd golven die je insluiten.”

Toen de beslissende aanval met Peter Sagan, Sep Vanmarcke, Wout van Aert, Nils Politt, Philippe Gilbert en Yves Lampaert eenmaal vertrokken was, was er sprake van vrij weinig samenwerking in de achtervolgende groep. “Alleen Stijn (Vandenbergh, red.) reed en dat is klote, want de rest zat daar te gapen. Dan geef je de koers uit handen”, baalt hij stevig. “Stijn kan in zijn eentje niet zes wereldtoppers terughalen. We hebben ons best gedaan, maar het kalf was al verdronken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.