Oliver Naesen na prachtige Gent-Wevelgem: “Dit is de reden waarom we fietsen”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2019 om 09:18

Oliver Naesen na prachtige Gent-Wevelgem: “Dit is de reden waarom we fietsen”

Gent-Wevelgem mondde zondag uiteindelijk uit in een sprint, maar gezien het actieve koersverloop hieraan voorafgaand, was dit alles behalve evident. Oliver Naesen heeft genoten van en tijdens de koers. “Het was vol gas van start tot finish, dat bevalt me wel”, klinkt het na zijn 3e plaats.

Daar waar Gent-Wevelgem vroeger nog wel eens werd weggezet als koers voor de sprinters, was er zondag een bijzonder attractieve koers te zien. “Het was een échte race. Dit is de reden waarom we fietsen”, is ook Naesen lovend over de manier waarop er koers werd gemaakt.

De Belg liet in de sprint op papier snellere renners toch achter zich. “Naarmate ik ouder word, ben ik sterker zodra de koers langer duurt. Ik ging vanwege de tegenwind zo laat mogelijk aan”, licht hij dit toe.

De kopman van AG2R La Mondiale verkeert in de jacht op zijn eerste klassieke zege in uitmuntende vorm. “Ik eindig nu drie zondagen op rij op het podium (2e in slotrit Parijs-Nice, 2e Milaan-San Remo en 3e Gent-Wevelgem), dit belooft wat voor de Ronde van Vlaanderen”, sluit hij vol ambitie af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.