vrijdag 8 juli 2022 om 12:57

Oliver Naesen na tegenslag O’Connor: “Meer vrijheid voor ontsnappingen”

Video Bij AG2R Citroën wordt het geweer van schouder veranderd nu kopman Ben O’Connor gehavend is en geen goed klassement meer wil rijden. Oliver Naesen bevestigt dat de andere renners nu meer kansen voor zichzelf gaan krijgen. “Voor iedereen is dat wel plezant denk ik”, aldus Naesen tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is niet dat AG2R Citroën helemaal niet meer voor een goed klassement gaat. “Aurélien Paret-Peintre kan ook top-10 rijden”, zegt Naesen. “Het DNA van de ploeg is toch om voor het klassement te rijden. Ben gaat voor een rit proberen gaan, als hij zich kan herzetten. En er is vrijheid voor andere renners om dag in, dag uit voor de ontsnapping te gaan. Als de mogelijkheid er is dat die tot de meet gaat. Voor iedereen is dat wel plezant.”

“Vandaag willen we met Geoffrey Bouchard in de vlucht geraken”, kijkt hij vooruit naar de rit naar La Planche des Belles Filles. “Hij heeft al de bergtrui gewonnen in de Vuelta en de Giro, dus die kan wel bergop. Het is mijn werk vandaag om hem te helpen of te lanceren. Als het een grote groep is moeten we met twee zijn. Maar Tadej Pogačar heeft aangegeven dat hij ervoor wil gaan. We gaan snel zien of er extreem gecontroleerd wordt, maar we gaan het wel proberen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.