Oliver Naesen stopt voorlopig met Strava: “Uit respect en solidariteit”

woensdag 8 april 2020 om 16:32
Oliver Naesen stopt voorlopig met Strava: “Uit respect en solidariteit”

foto: Cor Vos (archief)

Oliver Naesen zal voorlopig niet meer zijn Strava-gegevens delen met de buitenwereld. “De ploeg vroeg ons om de ritten niet meer te delen.” Uit respect en solidariteit voor de mensen die nu in quarantaine zitten, zo laat de klassiekerspecialist van AG2R La Mondiale weten aan WielerFlits.

Naesen liet de voorbije weken nog geregeld van zich horen op Strava, een populaire applicatie waarmee professionele wielrenners en wielertoeristen hun ritten kunnen bijhouden en delen met andere fietsfanaten. Zo werkte de 29-jarige renner drie weken geleden nog een trainingsritje af van maar liefst 350 kilometer over de Vlaamse wegen.

De West-Vlaming heeft nu, na overleg met zijn ploeg, echter besloten om zijn ritjes niet meer te delen met zijn volgers op Strava. Dit na de nodige kritiek van mensen. “Onze belangrijkste waarden zijn respect en solidariteit. Mensen die nu in quarantaine zitten, begrijpen niet dat wij wel naar buiten mogen. Dat doet hen pijn”, zo vertelt Naesen.

Lockdown 
De Belg koerst bij AG2R La Mondiale uiteraard samen met veel Franse ploeggenoten, renners die momenteel niet buiten mogen trainen gezien de lockdown in hun thuisland. “Ik zit in een Whatsapp-groepje met hen en ik kan je vertellen dat die Fransen gek worden”, zo vertelde Naesen eerder al.

“Het enige wat ze kunnen doen is anderhalf uur op de hometrainer fietsen. Dat is goed voor een keer, maar als die situatie nog langer blijft aanhouden, gaan die mannen doordraaien”, besluit Naesen. De ‘Strava-maatregel’ geldt overigens voor de hele ploeg van AG2R La Mondiale.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.