Oliver Naesen verlengt bij AG2R La Mondiale tot eind 2023

maandag 25 mei 2020 om 15:51
Oliver Naesen verlengt bij AG2R La Mondiale tot eind 2023

foto: Cor Vos (archief)

Oliver Naesen heeft zijn aflopende contract bij AG2R La Mondiale met drie jaar verlengd. De klassiekerkopman en voormalig Belgisch kampioen staat daarmee tot eind 2023 onder contract bij de Franse ploeg. In 2017 debuteerde Naesen voor het WorldTour-team.

“Ik ben heel blij dat ik mijn contract met drie jaar kan verlengen”, reageert Naesen. “Het tekent het vertrouwen van de ploeg. Sinds 2017 is het team niet gestopt met groeien, als het gaat om de sport, de structuur en de benadering. Waarom zou ik ergens anders gaan kijken, als het hier zo goed loopt?”

Naesen ziet de kern rondom hem in de klassiekers steeds sterker worden. “Die groep geraakt elk jaar beter en het wordt in de toekomst nog beter. Daarnaast heerst er een goede sfeer in het team. Ik zit dan ook vol met ambities voor de komende seizoenen”, aldus de nationale kampioen van 2017, die in zijn jaren bij AG2R La Mondiale ook de Bretagne Classic 2018 en de slotrit in de BinckBank Tour 2019 wist te winnen. Vorig jaar werd Naesen ook tweede in Milaan-San Remo, tot nu toe zijn enige podiumplaats in een monumentale klassieker.

Dit najaar oog voor Tour en klassiekers
Het seizoen 2020 is ook voor Naesen anders. Hij hoopt begin augustus weer te koersen. “Het was voor iedereen een buitengewone situatie”, zegt hij. “Dat de Tour de France voor de klassiekers gepland staat, is ideaal voor een renner als ik. De kalender is druk, maar niet overvol. Alles is zo gepland dat het een goed jaar kan worden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.