Oliver Naesen zevende: “Niet gedacht dat ik bij de eerste tien ging finishen”
zondag 7 april 2019 om 19:37

Oliver Naesen zevende: “Niet gedacht dat ik bij de eerste tien ging finishen”

Oliver Naesen heeft zichzelf verbaasd in de Ronde van Vlaanderen. De kopman van AG2R La Mondiale had wat last van bronchitis afgelopen week, waardoor zijn zevende plek als een verrassing kwam. “De eerste honderd kilometer gingen goed, daarna heb ik tussen mijn kader gehangen”, zegt hij tegen Sporza.

“De Pater en de Kwaremont liggen mij goed, dus daar gaan ze mij niet flikken. Maar als er overgepakt moet worden, dan doet dat zeer”, blikt Naesen terug op de koers. Hij zat na de laatste klimmetjes mee in de favorietengroep, maar daar kwam geen achtervolging op gang. “Je weet dat het moeilijk wordt, dat is het probleem het zijn alleen maar kopmannen die vooraf sterren krijgen.”

“De ploegleiders zeggen allemaal dat ze niet moeten rijden. Iedereen zit te rekenen en te tellen. Sagan, Kristoff en Matthews zijn mee, dan denk ik: voor wie moet ik op kop rijden? Voor mij is het goed zo”, vertelt Naesen, die nu toewerkt naar Parijs-Roubaix. “Ik ben wel gerustgesteld, ik had niet gedacht dat ik bij de eerste tien ging finishen. Morgen mag ik stoppen met antibiotica en dan hoop ik dat ik de power terug vindt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.