Olivier niet onder het mes, datum comeback onbekend
foto: Sirotti
zaterdag 12 mei 2018 om 12:39

Olivier niet onder het mes, datum comeback onbekend

Het is nog niet bekend wanneer Daan Olivier zijn comeback kan maken in het peloton. Dit laat de renner van LottoNL-Jumbo weten via Twitter. De klimmer kwam afgelopen dinsdag in het Amerikaanse Boulder zwaar ten val tijdens een training.

De 25-jarige Olivier was samen met zijn ploeggenoot Sepp Kuss op pad toen hij viel in een afdaling. Na medisch onderzoek bleek hij bij zijn val een breuk in de linkerkuitbeen en voet te hebben opgelopen. Ook zijn linkerknie was flink geraakt.

Na een nieuwe MRI-scan lijkt hij een scheur in de meniscus te hebben opgelopen. Daarnaast zijn enkele ligamenten uitgerekt. Olivier hoeft voorlopig niet onder het mes.  Het is nog niet bekend wanneer de Nederlander de training weer kan hervatten, maar hij laat in een tweet weten rekening te houden met een lange absentie.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2018 13:09
Pff, dit gaat zijn carriere geen goed doen. Als ie dit seizoen weinig meer kan laten zien, weet ik niet of TLJ met m doorgaat.
(of wellicht een heel klein contractje als 27e/28e renner?).
12 mei 2018 14:17
@tdola
Hij heeft toch laten zien een prima renner bergop te zijn; malheur kan gebeuren, daar weet Gesink alles van.
12 mei 2018 14:41
Vond zijn resultaten vorig jaar niet echt overtuigend (mede wrs door moeten knechten).
12 mei 2018 16:42
Wat een pechvogel. Hopen dat het herstel een beetje verloopt. Ik zou niet weten waarom tlj niet met hem door zou gaan het is een prima renner
12 mei 2018 17:51
Een gescheurde meniscus niet opereren kan lang duren en zelfs dan moet het misschien toch nog geopereerd worden. Die zal voorlopig niet fietsen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.