Olympia’s Tour vindt nieuwe sponsor
donderdag 11 februari 2010 om 11:47

Olympia’s Tour vindt nieuwe sponsor

Olympia’s Tour heeft haar nieuwe hoofdsponsor bekend gemaakt. Omdat het Friese Royal Smilde Food Group de komende editie zal gaan sponsoren, gaat de Nederlandse ronde op 17 mei met een 12 kilometer lange tijdrit van start in Heerenveen.

De aankondiging komt terwijl Dwars door Nederland, in elkaar gezet door de oude Olympia’s Tour-organisatie, vandaag bekend maakte niet door te gaan in 2010. De Royal Smilde Olympia’s Tour eindigt op zaterdag 22 mei in Hoofddorp met een ochtendetappe en een afsluitende individuele rit tegen de klok. De kleur van de leiderstrui is voortaan wit, als verwijzing naar het jongerenklassement van de Tour.

Tot nog toe legde koersdirecteur Robert Slippens al vier buitenlandse en vier Nederlandse teams vast voor de ronde. Belangrijkste naam is het Amerikaanse RadioShack, dat zal aantreden met wereldkampioen achtervolging Taylor Phinney, momenteel aan het excelleren in Qatar. Ook Felt-Holowesko-Garmin, Itera-Katusha en Joker-Bianchi zijn al toegezegd. Uit eigen land komen het Rabobank Continental Team (van 2002 tot en met 2009 leverancier van de eindwinnaar), Team Jo Piels, Van Vliet-EBH Elshof en Koopmans-Cube.

De organisatie verwacht in maart het grootste deel van het deelnemersveld rond te hebben, maar houdt drie wildcards achter de hand voor teams die zich de komende maanden nog in de kijker weten te rijden. Ook is de organisatie in vergevorderd stadium wat het rittenschema betreft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.