Olympia’s Tour 2017 heeft etappeschema gereed
Foto: Orange Pictures / Sportfoto
zaterdag 29 juli 2017 om 10:00

Olympia’s Tour 2017 heeft etappeschema gereed

Olympia’s Tour begint dit jaar op dinsdag 5 september met een proloog in Noord-Nederland. De internationale beloftenkoers start met een 4,5 kilometer lange rit tegen de klok met start en finish in Drentse Eelde-Paterswolde. Met de aankondiging van de proloog is het etappeschema compleet.

Olympia’s Tour verblijft de eerste drie dagen in Drenthe. Daags na de proloog volgt een rit met start en aankomst in Assen. De etappe is nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar en voert over enkele kasseistroken. De finish is bij de nieuwe wielerbaan. De dag erop rijden de renners van Uffelte naar Vledder.

Op woensdag 8 september is het Overijsselse Hardenberg start- en aankomstplaats. Daags voor het einde doet Olympia’s Tour Limburg aan, voor een rit met start en aankomst in Offenbeek. Een deel van de etappe zal op Duits grondgebied verreden worden. De rittenkoers wordt afgesloten met een etappe door het Zuid-Limburgse heuvellandschap van Margraten naar Noorbeek met maar liefst 33 beklimmingen.

De ronde kan dit jaar doorgang vinden door een unieke samenwerking tussen organisatie en ploegen. De deelnemende Nederlandse teams nemen allen een sponsorpakket af bij de ronde.

Etappeschema Olympia’s Tour 2017
5-9 Proloog Eelde-Paterswolde (4,5 km)
6-9 Assen-Assen (131 km)
7-9 Uffelte-Vledder (126,3 km)
8-9 Hardenberg-Harenberg (141,8 km)
9-9 Offenbeek-Offenbeek (140,5 km)
10-9 Margraten-Noorbeek (159,3 km)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.