Olympische droom Nicky Degrendele spat uiteen
Nicky Degrendele - foto: Cor Vos
maandag 2 maart 2020 om 08:37

Olympische droom Nicky Degrendele spat uiteen

Geen Nicky Degrendele op de Olympische Spelen van Tokio, zoveel is zeker na de WK Baanwielrennen in Berlijn. Op de keirin wist de Belgische zich niet te plaatsen voor de WK-finale. Het verdict is hard, maar duidelijk: voor Degrendele houdt de olympische cyclus hier op. “Dit komt hard aan”, zegt ze in gesprek met Het Nieuwsblad.

Van tevoren wist Degrendele dat het een lastige opdracht ging worden, ook al omdat ze in haar eentje de rankingpunten voor België verzamelt en andere landen dat met meer rensters kunnen doen. De opdracht? vijf plaatsen beter doen dan Colombia en de Verenigde Staten en ook voor Groot-Brittannië eindigen. Voor Colombia hield het al op in de kwartfinales, maar in haar halve finale moest Degrendele zich liefst ten koste van de overige twee landen plaatsen voor de finale.

“Ik heb te lang gewacht”
Dat gebeurde niet. In de halve eindstrijd werd Degrendele vijfde. Dat betekende einde kansen op een nieuwe wereldtitel en einde kansen op deelname aan de Olympische Spelen. Tot overmaat van ramp kwam Degrendele in de kleine finale om de plaatsen zeven tot en met twaalf ten val. Fysiek was ze in orde, maar de ontgoocheling was natuurlijk groot: “Simpel, in die halve finale was de rest gewoon beter. Ik heb iets te lang gewacht, gegokt en verloren. Dit komt hard aan. Het besef en de teleurstelling zal straks nog meer toeslaan.”

Ondanks deze tegenslag durft Degrendele ook vooruit te kijken. “Ik ben superblij en dankbaar dat de Belgische federatie mij de hele tijd heeft gesteund en ik hoop dat ze dat in de toekomst blijven doen. Ik wil verder werken naar Parijs 2024, dit verandert niets aan mijn passie voor de sport. Ik ga nu eens goed reflecteren over de voorbije maanden en een goede plaats vinden om te trainen. Hopelijk met België en een sprintcoach”, besluit ze.

Tokio 2020
België kwalificeert zich, zo lijkt het, zowel bij de mannen mannen als de vrouwen alleen voor de koppelkoers en omnium. De kans is zeer groot dat Kenny De Ketele en Robbe Ghys de mannen in de selectie zijn, terwijl Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky bij de vrouwen voor olympisch eremetaal mogen rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.