Olympische Spelen: Alejandro Valverde kopman in Spaanse ploeg
foto: Cor Vos
maandag 12 juli 2021 om 11:48

Olympische Spelen: Alejandro Valverde kopman in Spaanse ploeg

Alejandro Valverde is de kopman van Spanje voor de wegkoers tijdens de Olympische Spelen van Tokio. De Movistar-renner, die opgaat voor zijn vijfde Spelen, wordt omringd door de broers Gorka en Ion Izagirre, Jesús Herrada en Omar Fraile. Ion Izagirre doet ook de tijdrit.

Voor Valverde worden dit zijn vijfde Spelen, nadat hij ook in Athene (2004), Beijing (2008), Londen (2012) en Rio (2016) deel uitmaakte van de Spaanse ploeg. Ook Ion Izagirre beschikt al over de nodige olympische ervaring, nadat hij ook in Rio zowel de wegkoers als de tijdrit deed. In de tijdrit werd hij destijds achtste, op ruim twee minuten van winnaar Fabian Cancellara. Voor zowel Gorka Izagirre, Fraile als Herrada wordt dit hun olympische debuut.

Volgens bondscoach Pascual Momparler is Valverde een medaillekandidaat. “We wilden een team rond Valverde bouwen met renners die zich niet enkel voor hem kunnen wegcijferen, maar ook zelf in ontsnappingen kunnen meespringen en mee kunnen doen tot de finish. Doordat elk land maar een paar renners mag selecteren, wordt het een wedstrijd met veel mogelijkheden. Elke renner in onze ploeg heeft aangetoond goed te kunnen presteren in koersen van meer dan 200 kilometer.”

Pello Bilbao is als reserve aangewezen, mocht een van de vijf andere renners iets gebeuren.

Selectie flag-es Spanje voor Olympische Spelen in flag-jp Tokio
Wegwedstrijd mannen
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-es Jesús Herrada
flag-es Omar Fraile

Individuele tijdrit mannen
flag-es Ion Izagirre

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.