Tokio 2021: Evenepoel en co vandaag verhuisd naar Gotemba, met zicht op Mount Fuji
Nico Dick
zondag 18 juli 2021 om 15:46

Tokio 2021: Evenepoel en co vandaag verhuisd naar Gotemba, met zicht op Mount Fuji

De Belgische wielerdelegatie heeft eerder vandaag zijn intrek genomen in Hotel Clad in Gotemba, zo’n half uur van Fuji International Speedway, waar volgende zaterdag (mannen) en zondag (vrouwen) de medailles van de wegrit worden uitgedeeld.

Remco Evenepoel en bondscoach Sven Vanthourenhout maakten vorig weekend al de verplaatsing naar Japan. In het gezelschap van sportief directeur Frederik Broché, een verzorger en een mecanicien. In tegenstelling tot het gros van de Belgische delegatie, dat Mito als uitvalsbasis heeft, nam de wielerploeg haar intrek in Hotel 123 Mercury in Maebashi. Woensdag voegde ook Mauri Vansevenant zich bij het vijftal.

Vandaag (in Tokio is het intussen al nacht) verhuisde het gezelschap naar Hotel Clad in Gotemba. Zoals je op de foto ziet, biedt het hotel een fraai uitzicht op de Mount Fuji. En dat is ook de regio waar volgend weekend de wegritten zullen afgewerkt worden. Met start in Musashinonomori-park in Chofu en aankomst op  het racecircuit Fuji International Speedway.

Morgen wordt de Belgische selectie verder aangevuld met Wout van Aert, Tiesj Benoot en Greg Van Avermaet, die iets voor middernacht vanuit Parijs naar Tokio vliegen. Ook de dames Lotte Kopecky, Julie Van De Velde en Valerie Demey zijn ter plaatse. De laatste nacht vóór de wegrit nemen onze landgenoten hun intrek in het olympisch dorp zelf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.