Olympische droom Mathieu van der Poel voorbij door zware val
foto: screenshot
maandag 26 juli 2021 om 08:13

Olympische droom Mathieu van der Poel voorbij door zware val

Mathieu van der Poel is hard ten val gekomen in de openingsfase van de olympische mountainbikewedstrijd. De Nederlander reed in vijfde positie toen hij de Sakura Drop halverwege de ronde verkeerd inschatte.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Nederlander bleef even op de grond liggen, maar besloot uiteindelijk zijn weg te vervolgen. Met 56 seconden achterstand op leider Avancini kwam Van der Poel na een ronde over de finish. In de rondes die volgden bleef deze achterstand stabiel.

Zijn start was verder prima. Startend vanaf de tweede rij wist Van der Poel snel op te schuiven. Binnen tien minuten kwam hij in een kopgroep met ook Flückiger, Cink, Vader, Pidcock, Avancini, Dascalu, Sarrou en Coope terecht.

“Gebrek aan concentratie”
Bart Brentjens, Olympisch kampioen in 1996, was bij de NOS hard voor Van der Poel: “Dit is een fout die je nooit mag maken en is te wijten aan een gebrek aan concentratie.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2021 09:12
Zeer nare val en dan moet je je extra inspannen terwijl er ook nog pijn is. Zeer spijtig maar valpartijen en pech horen er bij (zie ook bij Cinq). Misschien te gretig begonnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.