Mathieu van der Poel naar ziekenhuis na zware val
foto: Cor vos
maandag 26 juli 2021 om 09:40

Mathieu van der Poel naar ziekenhuis na zware val

Mathieu van der Poel is afgestapt in de olympische mountainbikewedstrijd. De Nederlander kwam na tien minuten ten val en was sindsdien bezig aan een inhaalrace.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vanaf 35ste positie begon MVDP aan de inhaalslag, die aanvankelijk goed begon. In de eerste rondes verloor hij slechts een paar seconden op de kop van de wedstrijd, maar na een aanval van Tom Pidcock vooraan liep zijn achterstand hard op. Met nog veertig minuten te gaan keek de Nederlander tegen een achterstand van bijna twee minuten aan. Ondertussen reed Van der Poel wel weer op 13e positie.

Volgens Gerben de Knegt had de Nederlander last van zijn heup na de vroege valpartij. Dat laat de bondscoach aan WielerFlits weten.


Update – Mathieu van der Poel naar ziekenhuis na zware val (9.40 uur)

Mathieu van der Poel is na afloop van de olympische mountainbikewedstrijd naar het ziekenhuis gegaan om zijn heup te controleren. Dat meldt Thijs Zonneveld op zijn Twitter-pagina.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.