Olympische Spelen niet in gevaar voor Pidcock: “Nu gewoon een andere weg”

donderdag 3 juni 2021 om 14:39
Olympische Spelen niet in gevaar voor Pidcock: “Nu gewoon een andere weg”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock heeft afgelopen maandag bij een ongeval tijdens een training zijn sleutelbeen gebroken, waardoor hij de Ronde van Zwitserland moet laten schieten. Kurt Bogaerts, de mentor en coach van Pidcock, maakt zich echter geen zorgen over de Olympische Spelen in Tokio.

Pidcock was afgelopen maandag aan het trainen in de buurt van Font-Romeu-Odeillo-Via, een plek in de Franse Pyreneeën, toen hij werd aangereden door een auto. Volgens Bogaerts heeft de jonge Brit al bij al geluk gehad. “Hij reed met een redelijk hoge snelheid bij het begin van een afdaling. Wat er exact gebeurd is, weten we niet, maar Tom werd van opzij aangereden door een auto”, klinkt het in gesprek met Sporza.

“Door de impact werd hij over de auto gekatapulteerd. Zijn fiets heeft voor een stuk de klap opgevangen en is in twee stukken gebroken. Het belangrijkste was om hem meteen naar een ziekenhuis te brengen. Hij is intussen in Girona al geopereerd aan zijn sleutelbeen en heeft het ziekenhuis al verlaten”, aldus Bogaerts. “Hij heeft al bij al geluk gehad. Maar Tom is positief en kijkt al weer volop vooruit.”

“Met gewone training zal hij even goed klaar geraken voor de Spelen”
De Ronde van Zwitserland komt uiteraard te vroeg voor Pidcock, maar Bogaerts heeft goede hoop dat de Brit over een maand (4 juli) aan de start staat van de Wereldbeker mountainbike in het Franse Les Gets. Dit betekent ook dat de Olympische cross-country-wedstrijd (26 juli) haalbaar moet zijn. Bogaerts: “Met gewone training zal hij even goed klaar geraken voor de Olympische Spelen. Het is nu gewoon een andere weg naar Tokio.”

“De conditie die hij heeft, moeten we proberen te bewaren en we moeten aandachtig zijn voor ontstekingen op de wonde of andere complicaties. We hebben al eens eerder in deze situatie gezeten, toen Tom zijn knie blesseerde in de Ronde van de Toekomst in 2019. De situatie was toen veel complexer, maar toch werd hij nog derde op het WK voor beloften. Dat geeft ons vertrouwen dat het nu ook haalbaar is.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.