Olympische Spelen Rio 2016: Selectie Nederland Test Event
Foto: Sirotti
donderdag 13 augustus 2015 om 11:44

Olympische Spelen Rio 2016: Selectie Nederland Test Event

Sjoerd van Ginneken (Roompot Oranje Peloton), Koen Bouwman (SEG Racing), Jan Maas (Rabobank) en Davy Gunst (SEG Racing) doen aanstaande zondag namens Nederland mee aan het Test Event voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Bondscoach Johan Lammerts maakte zelf de selectie voor de pre-olympische wegwedstrijd bekend.

Het parcours voor het Test Event is nog maar kort bekend, omdat de organisatie noodgedwongen aanpassingen heeft verricht aan de route: “Het zou niet handig zijn om te finishen op een plek waar gedemonstreerd wordt”, zegt burgemeester Eduardo Paes van de Braziliaanse stad tegen persbureau Bloomberg.

Veel bewoners protesteren vanwege de recessie en een vermeend corruptieschandaal bij de Braziliaanse regering. “Anders zou het een rotzooi worden die de wedstrijd verstoort”, zegt een woordvoerder van de organisatie. “Het is nu een dubbel Test Event. Voor het wielrennen en voor de protesten. We gaan het zien.” Rio organiseert in totaal 45 Test Events voor de Spelen die over iets minder dan een jaar begint.

De vier Nederlanders zullen het komende zondag onder andere moeten opnemen tegen Romain Bardet en Thibaut Pinot. De Fransen kiezen voor een sterke selectie, waar andere landen – waaronder Nederland – ervoor kiest geen wereldtoppers af te vaardigen voor het Test Event.

Selectie Nederland voor Rio – International Road Cycling Challenge (Test event), 16 augustus
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jan Maas
flag-nl Davy Gunst

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2015 11:59
Vraag me echt af wat het voor nut heeft om club renners (Jan Maas) en (pro) continentalrenners af te vaardigen naar een test event als zij er toch niet rijden? Neem het dan gewoon niet serieus. Wederom vriendendienstjes daar bij de Knwu...
13 augustus 2015 12:08
@Tom Rey, waarom vriendendienstjes bij het KNWU? De meeste wielerbonden kiezen ervoor om geen toppers te sturen naar het Test Event. Overal vriendendienstjes dus?

Geen idee eigenlijk of Test Events altijd gebeuren (zal vast wel) maar ik vind het een goeie zo loop je toch tegen onvoorziene problemen op die dan nog verholpen kunnen worden.
13 augustus 2015 12:23
@Tom Rey Jan Maas rijd bij Rabo dev. Geen clubrenner dus. Verder wel met je eens. Licentiehouders kunnen weer opdraaien voor dit snoepreisje...
13 augustus 2015 12:25
Voor de klassbakken is er over het algemeen helemaal geen ruimte in hun schema om dit even af te fietsen. Voor deze jongens is dit een leuke afwisseling in hun reguliere koersen en ze kunnen voldoende informatie inwinnen voor andere renners. Prima lijkt me
13 augustus 2015 12:50
@Storm
Je bent als land bovenin de UCI ranking verplicht hieraan deel te nemen, dus reiskosten zijn er sowieso. Dan kun je als KNWU ervoor kiezen Gesink, Terpstra, Boom en Mollema te vergoeden voor hun deelname, of je betaald deze jongens hun avondeten....
13 augustus 2015 13:13
@Marakus
Gebeurt inderdaad wel vaker. Zo is de FIFA Confederations Cup ook een test/opwarmertje voor het WK voetbal.
13 augustus 2015 13:40
Het lijkt er inderdaad op dat Nederland hier moet rijden en de profs geen zin hadden. Met deze ploeg hadden ze beter thuis kunnen blijven en de kosten besparen.
Dat de NL toprenners hier geen zin in hebben door Vualta is Wk is logisch, maar renners als Ligthart, van Baarle, Leezer, Flens of wat Roompotters (om maar paar renners te noemen) hadden hier toch best kunnen rijden.
13 augustus 2015 13:55
Dit is de uitslag van het test event in 2007 voor Peking Nederland dus oa met Zonneveld en Poels (toen 19)
13 augustus 2015 14:20
@Verweggistan
Ah toen zelfs nog de OS-tijdrit er in 1 moeite bijgedaan.

Vreemd dat Pinot en Bardet hier starten in plaats van de hun op het lijf geschreven ronde van de Ain. Daarna dan weer naar Frankrijk om een paar weken later weer te vertrekken naar Canada (+ WK)?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.