zaterdag 1 juni 2024 om 13:25

Olympische steun Mathieu van der Poel, Tour-vraagtekens bij Visma en Nederlandse startplicht?

Podcast De week tussen de Giro d’Italia en het Critérium du Dauphine is er normaal eentje die overal tussenin valt en dus rustig is. Weinig wedstrijden, weinig nieuws. Deze week was dat echter een beetje anders. Waarom dat zo is, hoor je in een nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maxim en Youri – terug van weggeweest – beginnen uiteraard met de kersverse olympische wegselecties van Nederland. Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle waren de verwachte namen bij de mannen, Daan Hoole is voor velen toch een verrassing. Onze verslaggevers leggen in de podcast uit dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n grote verrassing is. Bij de vrouwen waren Ellen van Dijk, Demi Vollering, Marianne Vos en Lorena Wiebes de verwachte vier namen, maar toch breken onze mannen een lans voor Riejanne Markus en Shirin van Anrooij.

Deze week kwamen er vanuit Visma | Lease a Bike de eerste voorzichtige, goede signalen rondom Jonas Vingegaard en Wout van Aert. Toch blijft de vraag: halen zij de Tour de France, of niet? Er hangt rondom het Nederlandse WorldTeam zodoende een groot rookgordijn, waarin ook de ploeg zelf verzeild in is geraakt. Wat zijn nu de opties en met welke ambities kunnen ze straks naar Frankrijk vertrekken? Wie zijn er zeker? Waar staan de vraagtekens? Het komt allemaal voorbij. Kort daarna is er ook een scoop over WielerFlits zelf te horen, dus luister snel om mee te zijn.

Tot slot staan de mannen stil bij een mogelijke startplicht voor Nederlandse teams in Nederlandse wedstrijden. De mannen-profteams in de vier Nederlandse profkoersen, de Continental- en opleidingsploegen in de .2-koersen en alle vrouwenteams in de profkoersen voor vrouwen, et cetera. Maxim is daar een groot voorstander van en ook Youri voelt daar wel iets voor. Reden dat deze discussie opnieuw aanwakkert, is het afzeggen van TDT-Unibet in de ZLM Tour, waar onze mannen ook bij stilstaan. Kortom: een rustige week, maar absoluut niet in de WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.