Omar Fraile richt vizier op de Ardennenklassiekers en de Tour
foto: Sirotti
donderdag 27 december 2018 om 16:51

Omar Fraile richt vizier op de Ardennenklassiekers en de Tour

De Ronde van het Baskenland, de Ardennenklassiekers én de Tour de France: in deze koersen wil Omar Fraile volgend jaar schitteren. Dat laat de Bask weten aan Ciclismointernacional. “Ik wil top zijn in de maanden april en juli”, is hij duidelijk.

Ruim drie weken geleden kwam Omar Fraile voor het laatst in het nieuws, al was het niet op een leuke manier. De 28-jarige renner raakte namelijk gewond bij een auto-ongeluk, toen hij samen met zijn vriendin terugreed van een criterium in Madrid. Fraile zelf kwam er nog relatief goed vanaf met ‘slechts’ een ribbreuk.

Zijn vriendin daarentegen niet: zij liep uiteindelijk zes gebroken ribben op. Daarnaast brak ze een wervel. Inmiddels gaat het – naar omstandigheden – weer goed met het tweetal. Fraile raakte zelfs op tijd fit voor het eerste trainingskamp van zijn werkgever Astana in het Spaanse Altea. “Ik heb er goed kunnen trainen”, zo vertelt hij.

Deelname aan Vuelta a España?
Een ding is zeker: Fraile hoeft zijn seizoensdebuut niet uit te stellen. Dit betekent dat de aanvalslustige klimmer zal beginnen in de Volta a la Comunitat Valenciana, gevolgd door onder meer de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. “En dat allemaal met de maand april in mijn achterhoofd. Ik wil namelijk klaar zijn voor de Ronde van het Baskenland en de klimklassiekers.”

Na de Ardennenkoersen zal Fraile zijn vizier richten op de Tour. De Spanjaard wist dit jaar nog de etappe naar Mende te winnen. “Ik heb gewoon een fascinatie voor de Tour, mede door de stress die het met zich meebrengt.” Een deelname aan de Vuelta a España lijkt ook realistisch, aangezien de ronde ‘zijn’ Baskenland zal aandoen. “Maar het ligt eraan hoe ik uit de Tour kom”, houdt Fraile nog een slag om de arm.

Omar Fraile wint in de Ronde van Romandië – foto: Sirotti

Programma Omar Fraile
flag-es Volta a la Comunitat Valenciana (6-10 februari)
flag-es Ronde van Murcia (15-16 februari)
flag-es Clasica de Almeria (17 februari)
flag-ae UAE Tour (24 februari-2 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-be Waalse Pijl (24 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)

flag-ch Ronde van Zwitserland (15-23 juni)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)

flag-es Vuelta a España (24 augustus-15 september)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.