Omloop van het Houtland gaat niet door in 2016

Omloop van het Houtland gaat niet door in 2016

foto: Sirotti

donderdag 7 januari 2016 om 18:09

De verplaatsing van de Eneco Tour naar eind september heeft grote gevolgen voor de Omloop van het Houtland. De Vlaamse wedstrijd in Lichtervelde van 1.1-categorie gaat dit jaar niet door, meldt de organisatie aan Sporza.

De Eneco Tour vindt normaliter plaats in augustus, maar door de aanstaande Olympische Spelen is de rittenkoers door Nederland en België opgeschoven naar 19 tot en met 25 september. “Lichtervelde stond normaal gezien op 21 september geprogrammeerd. Maar uitgerekend die dag komt de Eneco Tour aan in Ardooie, niet zo ver van Lichtervelde”, aldus organisator Etienne Denys.

Onder meer de inzet van politie vormt een probleem. “Zowel Ardooie als Lichtervelde liggen in dezelfde politiezone”, legt Denys uit. “We kregen uiteindelijk een nieuwe datum voorgesteld: 27 september. Maar net dan loopt in Lichtervelde de jaarmarkt af en is er te weinig tijd om onze aankomstzone van vip-tenten en dergelijke te voorzien.”

In 2015 wist Jens Debusschere namens Lotto Soudal te winnen in Lichtervelde. Hij zal pas in 2017 een opvolger krijgen. De laatste Nederlandse zege dateert uit 2010, toen Stefan van Dijk de zege wist te grijpen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

nielsboy 7 januari 2016 om 18:58

edit redactie: bedankt, aangepast

Covadonga 7 januari 2016 om 19:52

Te laat een vergunning aangevraagd?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.