Ondanks metaalsplinter in knie gaat Dumoulin volle bak in tijdrit Dauphiné

woensdag 12 juni 2019 om 11:17
Ondanks metaalsplinter in knie gaat Dumoulin volle bak in tijdrit Dauphiné

Dumoulins laatste optreden op een tijdritfiets was tijdens de Giro d'Italia - foto: Cor Vos

Zonder pijn fietsen kan Tom Dumoulin nog niet. Maar dat wil niet zeggen dat de Sunweb-renner het rustig aan gaat doen in de individuele tijdrit. “Ik wil ervoor gaan”, zegt Dumoulin in gesprek met Cyclingnews. “Het is een goede test voor mij.”

In zijn veelbesproken knie is een metaalsplinter gevonden. Volgens Dumoulin werd deze pas afgelopen week geconstateerd bij een nieuwe MRI-scan: “Het is een kleine splinter, en het zou kunnen verklaren waarom mijn knie zo reageert. Na de Dauphiné bekijken we of een ingreep nodig is. Dat is een mogelijkheid, maar het hangt af van hoe het hier gaat.”

“De knie is niet perfect en dat zal hij ook niet zijn op het einde van de Dauphiné en dan moeten we zien hoe het ervoor staat met het oog op de Tour. Voor nu ben ik blij dat mijn knie het houdt en als ik hier acht dagen goed kan koersen ben ik tevreden”, vervolgt Dumoulin. “Er is nog steeds een flinke bult en dat irriteert me. Zo was het de afgelopen weken en zo zal het ook blijven als ik elke dag rijd. Zolang het niet erger wordt moet het oké zijn. Het zorgt voor pijn, maar daar kan ik mee omgaan.”

In de 26,2 kilometer lange tijdrit van en naar Roanne hoopt Dumoulin mee te kunnen doen om de winst. “Ik wil ervoor gaan. Het is een goede test voor mij. Mijn vorm is niet goed en ook niet slecht, maar ik hoop op een resultaat. Of ik de tijdrit kan winnen? Dat weet ik niet, dat gaan we zien. Het probleem met mijn knie kost energie, maar ik hoop dat ik er doorheen kan rijden. Als dat lukt zal ik goed zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.