Ondanks opstartproblemen is Romain Bardet tevreden: “Kon niet echt versnellen”
dinsdag 14 mei 2024 om 20:19

Ondanks opstartproblemen is Romain Bardet tevreden: “Kon niet echt versnellen”

Romain Bardet deed prima zaken in de Ronde van Italië. Een tweede plaats was er voor hem weggelegd in Bocca della Selva, een halve minuut achter landgenoot Valentin Paret-Peintre. En ook niet onbelangrijk: de klassementskans van dsm-Firmenich PostNL denderde weer de top tien binnen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wist dat mijn benen niet geweldig waren. Normaal rijden ging wel, maar ik kon niet echt versnellen. Zo gaat dat met oude machines na een rustdag”, glimlacht Bardet in gesprek met Cycling Pro Net.

“Ik probeerde op de klim beheerst naar Tratnik toe te rijden, dat was mijn kans vandaag. Valentin kon me volgen, dus felicitaties aan hem. We hebben goed samengewerkt en ook al is het jammer dat ik de rit niet win, heb ik wel veel tijd kunnen goedmaken in het klassement. Ik ben dan ook tevreden over het resultaat vandaag.”

Met dank aan zijn tweede plaats, bijna drie minuten voor rozetruidrager Tadej Pogacar, maakte Bardet een flinke sprong in het klassement. Zeven plaatsen steeg de Fransman liefst, waardoor hij nu op 4m57s van Pogacar staat. Het geeft de Franse burger moed: “We zijn halverwege de Giro en de etappes die mij het beste liggen komen allemaal nog…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.