Onderzoek brengt geen duidelijkheid in rugproblemen Pauwels
foto: Jos Kafoe
woensdag 20 december 2017 om 09:43

Onderzoek brengt geen duidelijkheid in rugproblemen Pauwels

Het onderzoek wat Kevin Pauwels dinsdag onderging, heeft hem meer vraagtekens dan punten opgeleverd. De rug is al jaren het zorgenkindje van de 33-jarige crosser. Zodra de Belg van Marlux-Napoleon Games met veel kracht moet aanzetten, krijgt hij kramp in zijn onderrug. Dat levert hem pijn en veel krachtverlies op. Zijn ploeg bekijkt de vervolgstappen.

Volgens teamarts Frank De Winter zijn er meer medische onderzoeken nodig om het probleem aan het licht te brengen. “Tijdens een MRI-scan van de lumbale wervelzuil werd geen hernia of discusprobleem gevonden bij Kevin. Een angio-CT van de onderste ledematen bracht geen problemen met de bloedvaten aan het licht. De volgende stap is nu een compleet neurologisch onderzoek, dat moet uitwijzen of er geen geleidingsprobleem is van de zenuwbanen.”

Pauwels, doorgaans ieder seizoen goed voor een paar overwinningen, kwam deze crosswinter nog niet verder dan plek vier. Die plaats behaalde hij onder meer in de GP Mario De Clercq en afgelopen weekend nog tijdens de Wereldbeker-cross in Namen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 december 2017 10:00
Zuur voor hem.
20 december 2017 10:29
Altijd dubbel zoiets. Enerzijds goed als er geen echt groot probleem gevonden wordt, anderzijds wil je natuurlijk de oorzaak van de rugklachten kennen zodat je er misschien iets aan kan doen.
20 december 2017 12:57
wat een onnodige verspilling van zorgkosten, kramp wil zeggen spierzwakte. hup hup harder trainen
20 december 2017 14:06
80% van de rugklachten is a-specifiek en een mri zegt weinig.
20 december 2017 15:42
Was nou maar naar Sickesz gegaan, bij mij wilde ze ook opereren, gewoon een verschoven werveltje op zijn plaats gezet, vier behandelingen en absoluut geen kwakzalvers.
20 december 2017 16:18
gewoon nietgoedgenoegitis, symptomen zijn oa niet kunnen volgen en binnenkomen na de rest...meestal naar de buitenwereld toe te wijten aan rugproblemen of bijvoorbeeld een verkoudheid...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.