‘Colombiaanse vlucht gaat gewoon door’

maandag 13 juli 2020 om 14:35
‘Colombiaanse vlucht gaat gewoon door’

foto: Cor Vos (archief)

De Colombiaanse minister van Sport Ernesto Lucena liet begin juli nog weten dat Colombiaanse renners op 19 juli kunnen vliegen naar Europa, maar inmiddels is de situatie in het Zuid-Amerikaanse land drastisch veranderd. Colombia heeft te maken met een recordaantal coronabesmettingen.

De Colombiaanse regering heeft dan ook een decreet uitgevaardigd. Dit betekent dat de verplichte preventieve isolatie voor Colombianen zal worden verlengd. De regering hoopt zo het virus zoveel mogelijk in te dammen, zeker nu het land te maken heeft met een nieuwe piek.

Verder heeft de burgemeester van Bogotá ook besloten om de lockdown (die al bijna vier maanden duurt) met twee weken te verlengen. De vraag is of dit ook gevolgen heeft voor renners als Egan Bernal, Nairo Quintana en Fernando Gaviria, die over precies één week willen vliegen naar Madrid.

De kans is aanwezig dat de Colombiaanse renners nog langer moeten wachten, vooraleer ze de oversteek naar Europa kunnen maken. De Colombiaanse wielerfederatie – verantwoordelijk voor het regelen van de chartervlucht ‘Colombian Sports Flight’ – heeft nog niet gereageerd. (Zondag 12 juli, 11.19 uur)


Update – Bronnen rond ploegen zeggen dat vlucht doorgaat

Ondanks de nieuwe restricties in Colombia, staat de vlucht voor de Colombiaanse topsporters nog altijd op de planning. Dat vertellen bronnen van vier verschillende wielerploegen aan VeloNews. De crew aan boord en alle reizigers zullen stevige gezondheidstests ondergaan voor het vliegtuig mag vertrekken.

De vlucht van Bogóta naar Madrid staat gepland voor zondag 19 juli. Aanstaande woensdag al hebben Ecuadorianen Richard Carapaz en Jhonatan Narvaez een vlucht die vanuit hoofdstad Quito naar Madrid vliegt. (Maandag 13 juli, 14.35 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.