Onduidelijkheid over comeback Cavendish: “Lastige situatie”
donderdag 28 maart 2019 om 09:48

Onduidelijkheid over comeback Cavendish: “Lastige situatie”

Dimension Data heeft nog geen inzicht in een mogelijke terugkeer van Mark Cavendish in koers. Manager Doug Ryder laat weten dat de Britse sprinter aan het trainen is, maar nieuws over de eerstvolgende wedstrijd die Cav gaat rijden, is er nog niet.

“We moeten gaan zien hoe het met hem gaat”, aldus Ryder tegen Cyclingnews. “Hij traint op dit moment, dus we hebben geen nieuws over het moment dat hij terugkeert. We hopen snel, maar dat weten we niet zeker. Alles heeft zijn tijd nodig en er gebeurt momenteel veel rond hem.”

Pfeiffer
Cavendish kampte een tijd lang met het Epstein-Barrvirus, de veroorzaker van de ziekte van Pfeiffer (klierkoorts). Begin dit seizoen hervatte hij met volle moed de competitie in de Vuelta a San Juan en reed hij ook nog de UAE Tour en Parijs-Nice. In geen van die koersen deed hij mee om de knikkers, in Parijs-Nice stapte hij op de tweede dag af.

Ploegmanager Ryder sluit uit dat Cavendish nog hinder ondervindt van het virus. Ook wil hij niet uitsluiten dat zijn pupil dit voorjaar nog in actie komt. “We hebben alleen geen echte update over zijn staat om te koersen. Hij werkt er hard voor en we moeten wachten tot we iets van hem en zijn begeleiders horen. Er zijn veel mensen bij betrokken. Hij doet alles wat nodig is”, zegt Ryder. “Maar het is een lastige situatie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.