Onduidelijkheid over toekomst König: “Weet niet of hij is gestopt”

vrijdag 13 december 2019 om 13:44
Onduidelijkheid over toekomst König: “Weet niet of hij is gestopt”

foto: Cor Vos (archief)

Leopold König maakte ooit indruk in dienst van Team NetApp, maar de Tsjechische ronderenner heeft al bijna twee jaar geen wedstrijd meer gereden. Volgens lokale media heeft de 32-jarige König een punt gezet achter zijn carrière, maar de klimmer zelf weigert te reageren. “Ik weet niet of hij is gestopt”, zo vertelt zijn voormalige manager Ralph Denk aan Cyclingnews.

König leek enkele jaren geleden nog uit te groeien tot een uitstekende ronderenner. Zo werd hij in dienst van NetApp, het huidige BORA-hansgrohe, negende in de Vuelta a España en zevende in de Tour de France. Vier jaar geleden finishte hij namens Team Sky ook als zesde in de Giro d’Italia. Dit bleek echter zijn laatste grote wapenfeit, aangezien hij last kreeg van zijn knie.

In 2016 moest hij een groot deel van het voorjaar laten schieten, maar speelde hij nog wel een belangrijke rol voor kopman Chris Froome in de Vuelta a España. Hij keerde eind 2016 terug naar BORA-hansgrohe, maar hij reed door hardnekkige knieklachten slechts enkele wedstrijden voor de Duitse formatie. In 2019 bleef de teller zelfs op nul koersdagen staan.

“Hij heeft uiteindelijk nooit gebeld”
BORA-hansgrohe besloot onlangs om het contract van König niet te verlengen. “We hebben in 2018 een hele goede afspraak gemaakt. Hij was toen niet in staat om te koersen, maar hij bleef wel deel uitmaken van de selectie. Hij kon altijd weer aansluiten bij de groep, maar hij heeft uiteindelijk nooit gebeld met de vraag of hij weer mocht koersen”, aldus teammanager Denk.

“Bij zijn komst had hij last van een knieblessure, maar ik weet niet wat de uiteindelijke reden is geweest van zijn stille vertrek. Ik weet ook niet of hij gestopt is, dat moet je echt aan hem vragen. Ik heb geen verdere informatie.” König is al tijden niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair