ONE noodgedwongen terug naar continentaal niveau

ONE noodgedwongen terug naar continentaal niveau

foto: Sirotti

De Britse wielerploeg ONE rijdt in 2017 weer op een continentale licentie. Door het wegvallen van fietsensponsor Factor is er niet genoeg budget, vertelt eigenaar Matt Prior aan CyclingNews.

In 2015 werd ONE opgericht als conti-ploeg. Ambitieus als het was, groeide het binnen een jaar naar ProContinentaal niveau. Nu moet het dus een stap terug doen, omdat fietsensponsor Factor vertrok naar AG2R La Mondiale. “Dat kregen we in oktober te horen. Hierdoor veranderden wat zaken en hadden wij een tekort in onze begroting”, aldus Prior. “We hadden een maand om dat tekort op te vangen door een nieuwe partner. Dat is nog niet gebeurd, dus we moesten het besluit nemen om terug te gaan naar continentaal niveau. Als we iets doen, willen we het juist doen.”

“Onze ambities, doelen en drive blijft hetzelfde als toen we begonnen met dit project”, is Prior duidelijk. “We willen naar het topniveau, we willen naar de WorldTour. Er is iets gebeurd waar we geen controle over hadden. Nu moeten we reageren en de beste keuzes maken, zodat we onszelf in een sterke positie zetten en weer verder kunnen gaan.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 23 november 2016 om 21:13

Ik vond het een tijdje geleden al opmerkelijk dat ze eigenlijk nog geen PCT waardige renners hadden aangetrokken, de oudere en duurdere renners vertrokken waren (Goss, Mortensen, Bialoblocki), dat hun net doorgebroken sprinter Opie vertrok en er heel weinig geruchten waren over renners die verplichte 16 renners vol zouden maken. ONE is ook geen sponsor, maar het geld van Prior.

Shinzawai 23 november 2016 om 21:23

Lullig voor talentje Dion Smith.

Romy2007 23 november 2016 om 22:38

Treurig nieuws. Ploeg die het netjes voor elkaar had. Goede PR, goede social media. Genaaid door de fietsenfabrikant. Geeft de kwetsbaarheid aan van sponsormodel

reusjen 23 november 2016 om 22:42

Ik dacht eigenlijk dat het vinden van een fietsensponsor lang niet het grootste probleem was. Waarschijnlijk zijn er niet zoveel merken bereidt om er een zak geld naast te leggen.

Frits des Jeux 23 november 2016 om 22:49

Te makkelijk om het op een fietsenfabrikant te gooien. Een ploeg met een goed plan en management zal altijd een fabrikant vinden die hun materiaal wil sponsoren, maar dan moet de hand in eigen boezem gestoken worden in plaats van het vingertje wijzen van nu.

Tinkerbell 23 november 2016 om 22:57

Als je zo ambitieus bent met dat naar World Tour niveau doorgroeien zou een fietsensponsor niet echt het verschil mogen maken.. ik vond het wel een leuk ploegje maar ook weer niet zo sterk dat ik die World Tour ambities gerechtvaardigd vond..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.